Placinta cu spanac

de Poliana in Aperitive / Garnituri, 25 Oct 2012 | 3610 vizualizari

 

Dragii mei, azi va prezint reteta mea preferata de placinta cu spanac, este reteta care o fac cel mai des cand simt nevoia unei placinte delicoase si satioase. Cred ca v-am mai spus ca sunt o foooarte mare iubitoare de spanac, si-l consum in orice varianta se poate, asa ca nu putea sa lipseasca tocmai placinta.

Aluatul se face destul de usor, se lucreaza usor cu el, si este minunat...cum ar veni, e the best!!! Umplutura se mai poate adapta, dupa placerea fiecaruia. Eu nu fac mari schimbari, cand fac placinta asta uneori mai inlocuiesc casul de oaie cu branza de vaci, si cam atat, in rest nu scot nimic :P

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat
  • 500 gr faina
  • 100 gr unt
  • 220 ml apa
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura
  • 400 gr spanac stors
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei usturoi
  • 150 gr cas de oaie
  • 100 gr cascaval
  • 100 ml smantana
  • 3 oua + 1 albus
  • 1/2 legatura marar
  • 1 galbenus pt uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac:

Cernem faina intr-un vas, adaugam untul taiat cubulete si incepem sa amestecam pana cand obtinem o compozitie nisipoasa. Adaugam oul batut cu sare si apa treptat, si framantam bine pana la omogenizare. Vom obtine un aluat moale dar nelipicios, cel putin asa trebuie, dupa caz mai puteti adauga apa sau faina. Lasam aluatul la rece pentru jumatate de ora cel putin.



In acest timp ne apucam de umplutura. Daca aveti spanac congelat, iti lasati la decongelat si atata tot.

Daca aveti spanac proaspat, atunci treaba e mai complicata...trebuie oparit in apa clocotita cu sare pentru 5 minute, asta dupa ce a fost spalat in cel putin 3 ape inainte, apoi se scurge, se lasa la racit si se taie marunt.



Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici, ceapa se toaca marunt. Mararul se spala si toaca marunt, apoi se adauga peste morcov si ceapa. Usturoiul se curata si se taie marunt marunt, sau se zdrobeste.



Ouale impreuna cu albusul le batem putin cu furculita, adaugam sarea, smantana si omogenizam. Tot aici punem si casul de oaie si cascavalul date prin razatoare. La final adaugam spanacul si legumele si amestecam bine. Adaugam sare si piper dupa gust.

Observati ca eu n-am calit/prajit nimic....am vrut sa fie totul mai usor pentru stomac, si mai putina munca :)


Din cantitatile date de mine au rezultat doua placinte mici facute in tava de 18cm diametru, dar poate fi facuta si doar una in tava normala de tarta.



Scoatem aluatul de la rece si-l impartim in doua, o parte putin mai mare care va fi baza. O intindem intr-un cerc de diametru mai mare ca dimensiunea tavii, astfel incat sa ramana aluat si pentru margini. Punem aluatul in tava, il intepam din loc in loc cu furculita apoi turnam umplutura. Indreptam marginile si le aducem usor peste umplutura.



Din aluatul ramas, intindem o foaie din care facem fasii ce le punem peste umplutura. Ungem cu galbenusul de ou diluat cu o lingura de lapte ca sa putem lucra mai usor si sa ajunga mai bine. Dam la cuptorul preincalzit la 180de grade pentru 40-45 de minute.



Dupa ce e gata neaparat trebuie sa asteptam sa se raceasca putin. Mie mi-e greu, mai ales cand simt mirosul ei fantastic in toata casa....



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

25.10.2012, 20:26

Fantastic de bun si de bine arata!

mamaieelena 1

25.10.2012, 22:50

bun si arata super

Poliana 1

27.10.2012, 23:22

Multumesc dragilor, si pupicei tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu foi Yufka, branza sarata si nuci prajite