Placinta cu ton

de simsim82 in Ton, 15 Feb 2014 | 7641 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 100 ml apa (calda)
  • 150 ml ulei (de masline)
  • 50 ml vin alb (sau bere)
  • 25 g drojdie proaspata (7 g drojdie uscata)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 2 oua fierte
  • 250-300 g ton (conserva)
  • 3-4 linguri bulion (pasta)
  • cca 50 ml ulei (pentru prajit)
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ton:

Aluat : Intr-un bol amestecam apa calda,uleiul si vinul, adaugam apoi zaharul si drojdia. Se amesteca pana se dizolva drojdia. In alt bol cernem faina si adaugam compozitia lichida. Amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn cateva secunde, apoi rasturnam compozitia pe masa de lucru si framantam cu mainile pana obtinem un aluat nelipicios. Se lasa la crescut cca 30 minute.

Ceapa si ardeiul se curata si se toaca marunt. Ouale se pun la fiert in apa rece, iar din momentul in care apa incepe sa fiarba se mai lasa 8 minute. Intr-o tigaie se toarna cca 50 ml ulei de masline si se prajesc ceapa si ardeiul (la foc mic) pana se inmoaie. Apoi adaugam ouale taiate marunt, tonul si bulionul. Se amesteca bine si se lasa la racit.

Aluatul se imparte in doua parti si se intind doua foi subtiri. Prima foaie se pune in tava;trebuie sa acopere fundul tavii si marginile. Peste ea se intinde umplutura si se acopera cu cea de-a doua foaie. Se ''inchide'' bine pe margini si daca va mai ramane aluat, o puteti orna.

Se da tava la cuptor la 175 grade C pana se rumeneste bine placinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ton" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta mediteraneana