Placinta cu ton

de simsim82 in Ton, 15 Feb 2014 | 2870 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 100 ml apa (calda)
  • 150 ml ulei (de masline)
  • 50 ml vin alb (sau bere)
  • 25 g drojdie proaspata (7 g drojdie uscata)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 2 oua fierte
  • 250-300 g ton (conserva)
  • 3-4 linguri bulion (pasta)
  • cca 50 ml ulei (pentru prajit)
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ton:

Aluat : Intr-un bol amestecam apa calda,uleiul si vinul, adaugam apoi zaharul si drojdia. Se amesteca pana se dizolva drojdia. In alt bol cernem faina si adaugam compozitia lichida. Amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn cateva secunde, apoi rasturnam compozitia pe masa de lucru si framantam cu mainile pana obtinem un aluat nelipicios. Se lasa la crescut cca 30 minute.


Ceapa si ardeiul se curata si se toaca marunt. Ouale se pun la fiert in apa rece, iar din momentul in care apa incepe sa fiarba se mai lasa 8 minute. Intr-o tigaie se toarna cca 50 ml ulei de masline si se prajesc ceapa si ardeiul (la foc mic) pana se inmoaie. Apoi adaugam ouale taiate marunt, tonul si bulionul. Se amesteca bine si se lasa la racit.


Aluatul se imparte in doua parti si se intind doua foi subtiri. Prima foaie se pune in tava;trebuie sa acopere fundul tavii si marginile. Peste ea se intinde umplutura si se acopera cu cea de-a doua foaie. Se ''inchide'' bine pe margini si daca va mai ramane aluat, o puteti orna.


Se da tava la cuptor la 175 grade C pana se rumeneste bine placinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

deyutzky 1

16.02.2014, 10:40

mmmm imi place

Rocsi 1

16.02.2014, 13:37

laura_n 1

16.02.2014, 14:05

faina, imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ton si macrou