Placinta cu urda

de La Ancuta in Prajituri, 10 Iul 2011 | 13207 vizualizari

 

O reteta usoara, din caietul mamei mele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 1 ceasca lapte
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde (~20 de linguri)
  • Umplutura:
  • 750 g urda
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • stafide (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu urda:

Pregatim umplutura:
Mixam bine urda cu galbenusurile si zaharul. Adaugam vanilia si coaja de lamaie.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare iar apoi le incorporam usor in crema de branza. Adaugam stafidele si amestecam usor.

Pentru foi mixam bine oul cu untul pana se omogenizeaza. Adaugam apoi zaharul si laptele si amestecam bine.

Amestecam praful de copt cu 5 linguri de faina si il incorporam in aluat. Adaugam apoi treptat faina si framantam pana aluatul devine omogen si nu se mai lipeste de mana.

Impartim aluatul in doua parti din care vom intinde doua foi.

Asezam una din foi in tava (25/35 cm) unsa cu unt. Intindem deasupra compozitia de branza si nivelam.

Acoperim cu cea de-a doua foaie pe care o intepam pe alocuri cu o furculita.

Dam placinta la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste deasupra.

Lasam sa se raceasca iar apoi scoatem din tava si pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu urda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu iaurt