Placinta cu urda

de La Ancuta in Prajituri, 10 Iul 2011 | 11964 vizualizari

 

O reteta usoara, din caietul mamei mele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 1 ceasca lapte
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde (~20 de linguri)
  • Umplutura:
  • 750 g urda
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • stafide (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu urda:

Pregatim umplutura:
Mixam bine urda cu galbenusurile si zaharul. Adaugam vanilia si coaja de lamaie.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare iar apoi le incorporam usor in crema de branza. Adaugam stafidele si amestecam usor.

Pentru foi mixam bine oul cu untul pana se omogenizeaza. Adaugam apoi zaharul si laptele si amestecam bine.

Amestecam praful de copt cu 5 linguri de faina si il incorporam in aluat. Adaugam apoi treptat faina si framantam pana aluatul devine omogen si nu se mai lipeste de mana.

Impartim aluatul in doua parti din care vom intinde doua foi.

Asezam una din foi in tava (25/35 cm) unsa cu unt. Intindem deasupra compozitia de branza si nivelam.

Acoperim cu cea de-a doua foaie pe care o intepam pe alocuri cu o furculita.

Dam placinta la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste deasupra.

Lasam sa se raceasca iar apoi scoatem din tava si pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu urda" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 20:22

Desert banana coffee brownie

pe 26.10 la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

pe 26.10 la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Coca de ecler si choux