Placinta cu urda

de La Ancuta in Prajituri, 10 Iul 2011 | 13288 vizualizari

 

O reteta usoara, din caietul mamei mele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 1 ceasca lapte
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde (~20 de linguri)
  • Umplutura:
  • 750 g urda
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • stafide (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu urda:

Pregatim umplutura:
Mixam bine urda cu galbenusurile si zaharul. Adaugam vanilia si coaja de lamaie.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare iar apoi le incorporam usor in crema de branza. Adaugam stafidele si amestecam usor.

Pentru foi mixam bine oul cu untul pana se omogenizeaza. Adaugam apoi zaharul si laptele si amestecam bine.

Amestecam praful de copt cu 5 linguri de faina si il incorporam in aluat. Adaugam apoi treptat faina si framantam pana aluatul devine omogen si nu se mai lipeste de mana.

Impartim aluatul in doua parti din care vom intinde doua foi.

Asezam una din foi in tava (25/35 cm) unsa cu unt. Intindem deasupra compozitia de branza si nivelam.

Acoperim cu cea de-a doua foaie pe care o intepam pe alocuri cu o furculita.

Dam placinta la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste deasupra.

Lasam sa se raceasca iar apoi scoatem din tava si pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu urda" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pufosel