Placinta cu urzici

de mimmi in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2012 | 3082 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina alba,
  • 100 g faina neagra,
  • 200 ml apa,
  • 15 g drojdie proaspata,
  • 1 lingurita zahar,
  • sare,
  • 500 g urzici,
  • 200 g telemea/cas/branza,
  • 2 oua, +1 galbenus pt uns,
  • 1 buc praz,
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu urzici:

Drojdia sfarmata se amesteca cu 50 ml apa calduta si 1 lingurita zahar,se lasa deoparte 10 minute. Cernem faina intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,pe margine punem sare si framantam un aluat elastic cu restul de apa calduta. Daca mai este nevoie se mai adauga apa in plus. Se lasa aluatul la dospit intr-un loc caldut.


Urzicile se spala bine si se oparesc. Le scurgem,le tocam marunt si le amestecam cu telemeaua rasa pe razatoare,prazul taiat rondele subtiri,ouale si sare dupa gust.


Din aluat,intindem un dreptunghi,pe jumatate se intinde compozitia de mai sus si se impatura placinta. Se pune intr-o tava pe hartie de copt,se unge cu un galbenus de ou si se da la cuptor pentru cca 40 de minute. Se lasa la racit dupa care se poate taia.


Noi am servit langa un pahar cu iaurt de casa .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

elucubratiiculinare 1

10.04.2012, 16:09

eu țin post , dar o fac săptămâna viitoare

iri_iri 1

10.04.2012, 16:17

pare sa fie bun

Teo 1

11.04.2012, 23:08

mie chiar imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11700 puncte

Lau

Lau 9

9710 puncte

MotanLaOale

8780 puncte

mihaelar63

7900 puncte

mirela0911

6920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de fructe de padure

de Rocsi 9

ieri la 20:09

 Orez cu muschiulet si mazare

ieri la 18:20

Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea

de katty 5

ieri la 08:34

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu urzici