Placinta cu varza

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 18 Mai 2011 | 13270 vizualizari

 

O placinta delicioasa...care trebuie incearcata neaparat!nu trebuie sa fie vreun concurs pentru a ne inspira din retetele Laurei Laurentiu! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 varza nu foarte mare ( cca 1,3-1,5 kg)
  • 2 cepe medii
  • 2 linguri paste tomate
  • 150 ml ulei
  • 1 pachet foi placinta
  • 1leg marar
  • 2 foi cimbru
  • 1 lingurita piper boabe
  • pentru finisare:
  • 1 pahar mic smantana+2 oua + sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu varza:

 1. Lasam varza la desarat cca 2 ore, apoi o tocam fideluta si o stoarcem bine de zeama pe care o lasa;curatam si ceapa si o tocam marunt, dupa care o punem la calit in putin ulei.

2. Dupa 3-4 minute adaugam si varza si le calim impreuna , la foc mic, amestecand din cand in cand - timp de un sfert de ora. Adaugam apoi si mararul tocat marunt, foile de dafin, piperul boabe si pasta de tomate- diluata in putina apa! Potrivim de sare si acoperim apoi varza cu un capac- lasand-o sa fiarba pana cand toata apa se va evapora.

3. Foile dintr-un pachet se impart in 3 - sunt 15 foi- deci vom avea de grupari de cate 5; intr-o tava adanca ( tapaeta cu hartie de copt) punem o prima grupare de foi( 5 bucati)- unse intre ele cu ulei, apoi peste ele punem jumatate din varza calita, o intindem uniform, punem a doua grupare de foi - la fel unse intre ele - urmata de cea de-a doua jumatate de varza calita; la final acoperim cu ultima grupare de foi unse intre ele cu ulei, iar deasupra vom unge placintica noastra cu un amestec de smantana+oua+sare.

4. Inainte de a da acoperi placinta cu smantana o taiem in bucati potrivit de mari- astfel incat sa ne fie mai usor sa o scoatem cand e deja gatita; din loc in loc intepam cu furculita foaile de placinta!

5. Coacem placinta la foc potrivit, pana cand aceasta capata o culoare rumenie ( cam 3/4 ora).

6. Se serveste cu mare pofta! trebuie sa fie usor calduta in momentul servirii, nu fierbinte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Lau 1

19.05.2011, 10:32

delicioasa

ionela2682 1

19.05.2011, 17:40

Bunica 1

19.05.2011, 19:59

Eeee, ai taiat bucatile cam mari si nu ajunge placinta pentru toti pofticiosii Foarte buna ! De cand ma tot amenint ca fac,..... dar nu m-am invrednicit...... asa ca iau un coltisor de la tine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta invartita cu branza