Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
O placinta delicioasa...care trebuie incearcata neaparat!nu trebuie sa fie vreun concurs pentru a ne inspira din retetele Laurei Laurentiu! :)
1. Lasam varza la desarat cca 2 ore, apoi o tocam fideluta si o stoarcem bine de zeama pe care o lasa;curatam si ceapa si o tocam marunt, dupa care o punem la calit in putin ulei.
2. Dupa 3-4 minute adaugam si varza si le calim impreuna , la foc mic, amestecand din cand in cand - timp de un sfert de ora. Adaugam apoi si mararul tocat marunt, foile de dafin, piperul boabe si pasta de tomate- diluata in putina apa! Potrivim de sare si acoperim apoi varza cu un capac- lasand-o sa fiarba pana cand toata apa se va evapora.
3. Foile dintr-un pachet se impart in 3 - sunt 15 foi- deci vom avea de grupari de cate 5; intr-o tava adanca ( tapaeta cu hartie de copt) punem o prima grupare de foi( 5 bucati)- unse intre ele cu ulei, apoi peste ele punem jumatate din varza calita, o intindem uniform, punem a doua grupare de foi - la fel unse intre ele - urmata de cea de-a doua jumatate de varza calita; la final acoperim cu ultima grupare de foi unse intre ele cu ulei, iar deasupra vom unge placintica noastra cu un amestec de smantana+oua+sare.
4. Inainte de a da acoperi placinta cu smantana o taiem in bucati potrivit de mari- astfel incat sa ne fie mai usor sa o scoatem cand e deja gatita; din loc in loc intepam cu furculita foaile de placinta!
5. Coacem placinta la foc potrivit, pana cand aceasta capata o culoare rumenie ( cam 3/4 ora).
6. Se serveste cu mare pofta! trebuie sa fie usor calduta in momentul servirii, nu fierbinte!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult