Placinta cu varza

de kamy in Aperitive / Garnituri, 14 Iun 2011 | 13392 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr.faina
  • 2 oua
  • 270 ml.lapte
  • 2 ling.zahar
  • 1 lg.sare
  • 2-3 ling.ulei
  • 1 plic drojdie uscata
  • varza
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu varza:

Cernem faina,facem un "crater"in mijloc,unde punem,ouale,zaharul drojdiuta, incepem sa turnam laptele caldut si cu o furculita le incorporam incetul cu incetul.Cand nu se mai poate cu furculita,bagam mana si incepem sa framantam.Punem sarea.

Cand obtinem un aluat uniform si elestic,punem uleiul si mai framantam 5 min.Acoperim cu un servet curat si lasam la dospit 30 min.

In acest timp ne ocupam de varza.

O taiem fideluta,o frecam bine cu putina sare si o punem la calit in putin ulei.Cand e gata,punem o ling.de boia dulce(sau iute ,daca va place mai picant)sare,piper dupa gust si putin cimbru sau marar.

Ungem blatul cu ulei,scoatem aerul din aluat,luam cate o bucata,pe care o intindem uniform cu mana,punem varza pe jumate din bucata,umezim marginea cu putina apa si lipim marginile bine,cu ajutorul unei furculite.

Prajim placintele in ulei.

Le servim reci sau calde.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

mai mult piper in varza ptr.placinte,da un gust mai bun

2

scuze,dar la ultima poza m-au lasat acumulatorii

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu varza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie

de Rocsi 9

ieri la 20:32

Hummus cu lipii

ieri la 15:13

Tocana taraneasca de dovlecel cu ochi romanesc

de Ksenya 5

pe 28.07 la 17:40

Desert budinca flan cu cafea

pe 28.07 la 10:09

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie

de Rocsi 9

ieri la 20:32

Hummus cu lipii

ieri la 15:13

Tocana taraneasca de dovlecel cu ochi romanesc

de Ksenya 5

pe 28.07 la 17:40

Desert budinca flan cu cafea

pe 28.07 la 10:09

RETETA RECOMANDATA
Briose aperitiv