Placinta cu varza

de kamy in Aperitive / Garnituri, 14 Iun 2011 | 15986 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr.faina
  • 2 oua
  • 270 ml.lapte
  • 2 ling.zahar
  • 1 lg.sare
  • 2-3 ling.ulei
  • 1 plic drojdie uscata
  • varza
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu varza:

Cernem faina,facem un "crater"in mijloc,unde punem,ouale,zaharul drojdiuta, incepem sa turnam laptele caldut si cu o furculita le incorporam incetul cu incetul.Cand nu se mai poate cu furculita,bagam mana si incepem sa framantam.Punem sarea.

Cand obtinem un aluat uniform si elestic,punem uleiul si mai framantam 5 min.Acoperim cu un servet curat si lasam la dospit 30 min.

In acest timp ne ocupam de varza.

O taiem fideluta,o frecam bine cu putina sare si o punem la calit in putin ulei.Cand e gata,punem o ling.de boia dulce(sau iute ,daca va place mai picant)sare,piper dupa gust si putin cimbru sau marar.

Ungem blatul cu ulei,scoatem aerul din aluat,luam cate o bucata,pe care o intindem uniform cu mana,punem varza pe jumate din bucata,umezim marginea cu putina apa si lipim marginile bine,cu ajutorul unei furculite.

Prajim placintele in ulei.

Le servim reci sau calde.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

mai mult piper in varza ptr.placinte,da un gust mai bun

2

scuze,dar la ultima poza m-au lasat acumulatorii

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu varza" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ou in chifla