Placinta de casa cu dovleac

de Aletta in Prajituri, 10 Oct 2015 | 2657 vizualizari

 

Aceasta placinta imi face cu ochiul de 3 zile pe peretele Bucataras, si cum dovleacul e preferatul meu nu am stat mult pe ganduri si m-am apucat.
Multumesc Panacris, e cea mai buna placinta pe care am gustat-o,nu credeam ca foile sunt chiar asa de fragede.
Am numit-o de casa pentru ca doar facuta in casa poate iesi atat de buna. :P

 

INGREDIENTE

Pentru umplutura:

  • 1 kg de dovleac ( eu am pus cu 200 de grame mai mult ca sa fie :))
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilinat

Ingrediente foi:

  • 1 ou
  • 9 linguri de lapte( eu am folosit lapte normal)
  • 9 linguri zahar
  • 7 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita de otet
  • 500 g faina
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de casa cu dovleac:

Am notat reteta in caietul meu de prajituri, mi-am pus sortul de bucatarie si m-am apucat de curatat dovleac. ( am curatat vreo 3 kg ca sa fie in congelator si pentru alta data)


Foile se prepara astfel:


Oul l-am mixat cu zaharul pana si-a dublat volumul, am pus laptele treptat si uleiul.


Faina am cernut-o, am pus praful de copt si am stins cu otetul.


Se toarna compozitia de mai sus peste faina si se face un aluat care se da la frigider pentru 15 minute.


Intre timp am pus dovleacul la calit, cu cele 2 feluri de zahar si am lasat pana s-a scurs zeama. ( la mine i-a luat cam 30 de minute la foc mic)


Se scoate aluatul din frigider si se intind 2 foi .


O foaie se intinde in tava tapetata cu hartie pergament si se toarna dovleacul.


Se pune cealalta foaie si se inteapa din loc in loc.


Se baga in cuptorul preincalzit si se tine cam 45 de minute.


Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar praf.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate adauga coaja de lamaie in dovleac

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de casa cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Aletta 1

12.10.2015, 22:49

Multumesc Bucataras pentru reteta Garantat Bucataras.ro

Panacris 1

15.10.2015, 18:26

Aletta cu mare drag Cea mai simplă și fragedă plăcintă P.S. Ințial am crezut că mi-ai ”cosmetizat” pozele ))

Aletta 1

16.10.2015, 10:51

Nuuuu,Doamne fereste

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu dovleac