Placinta de foi cu mere

de Miha in Dulciuri, 13 Apr 2010 | 20335 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 kg mere
  • 4-5 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingura scortisoara
  • 4-5 linguri nuca macinata
  • ulei pentru uns foile (cca 100 ml)
  • Sirop:
  • 1 pahar apa
  • 1/2 pahar zahar
  • 1 lingurita miere
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de foi cu mere:

Umplutura:

Se curata merele si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit cu zahar, unt, nuci si scortisoara. Se lasa la racit, dupa care se imparte in 2.

Foile de pacinta se impart in 3 si se taie ma marimea tavii de copt.

In tava unsa cu ulei se pune prima parte din foi, fiecare unsa bine cu ulei, apoi un strat de mere, pe intreaga suprafata a foii. Se acopera cu un alt strat de foi, unse cu ulei, restul de umplutura. Deasupra vom avea ultima parte de foi unse, de asemenea, cu ulei.

Se da tava la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste.

Deoarece primul strat de foi devine crocant la copt, am pregatit un sirop din apa, zahar si miere, pe care l-am turnat fierbinte peste placinta coapta.

Se lasa la racit, se portioneaza si se presara cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

uleiul pentru uns foile se poate inlocui cu unt topit

2

daca va place crocantoasa, se poate renunta la sirop. Este foarte buna si fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de foi cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu frisca