Placinta de foi cu mere

de Miha in Dulciuri, 13 Apr 2010 | 17147 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 kg mere
  • 4-5 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingura scortisoara
  • 4-5 linguri nuca macinata
  • ulei pentru uns foile (cca 100 ml)
  • Sirop:
  • 1 pahar apa
  • 1/2 pahar zahar
  • 1 lingurita miere
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de foi cu mere:

Umplutura:


Se curata merele si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit cu zahar, unt, nuci si scortisoara. Se lasa la racit, dupa care se imparte in 2.


Foile de pacinta se impart in 3 si se taie ma marimea tavii de copt.


In tava unsa cu ulei se pune prima parte din foi, fiecare unsa bine cu ulei, apoi un strat de mere, pe intreaga suprafata a foii. Se acopera cu un alt strat de foi, unse cu ulei, restul de umplutura. Deasupra vom avea ultima parte de foi unse, de asemenea, cu ulei.


Se da tava la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste.


Deoarece primul strat de foi devine crocant la copt, am pregatit un sirop din apa, zahar si miere, pe care l-am turnat fierbinte peste placinta coapta.


Se lasa la racit, se portioneaza si se presara cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

uleiul pentru uns foile se poate inlocui cu unt topit

2

daca va place crocantoasa, se poate renunta la sirop. Este foarte buna si fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de foi cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

13.04.2010, 18:31

imi plac prajiturile cu mere

nadina73 1

14.04.2010, 01:05

foarte bune

luminita20_2006 1

13.11.2010, 09:29

ce bine arata fac si eu astazi aceasta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)