Placinta de post cu dovleac

de Nadyne in Dulciuri, 10 Oct 2016 | 539 vizualizari

 

   Cum toamna si-a intrat in drepturi deja, ce poate fi mai bun decat o placinta cu dovleac aromata? O savuram cu pofta de fiecare data.

 

INGREDIENTE

  • 500-550 g faina
  • 1 pahar cu zahar
  • 1 pahar cu ulei
  • 1/2 pahar apa minerală
  • 1 plic praf de copt
  • 1 kg dovleac ras
  • 4-5 linguri cu zahăr (depinde de gustul fiecaruia)
  • scorțișoară
  • 5 linguri gris
  • o mana de nuci macinate sau tocate grosier, dupa preferinte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de post cu dovleac:

     Prima data ne ocupam de crema de dovleac. Intr-un vas, punem 2-3 linguri cu ulei, adăugăm dovleacul ras si calim pana se evaporă lichidul. Punem zahăr, grisul in ploaie (3 linguri), scorțișoară si nuci, omogenizam bine si lasam deoparte la racit. 

     Amestecam praful de copt cu faina, adăugăm si celelalte ingrediente si framantam. Lăsăm aluatul 15 minute la frigider, acoperit, după care il împărțim in doua. Din fiecare bucata, intindem o foaie de mărimea tavii, direct pe hârtia de copt, altfel va fi mai dificil de transferat. 

   Asezam prima foaie în tava, cu tot cu hartie, intepam din loc in loc cu furculița, presaram pe toata suprafata o lingură cu gris si repartizam uniform umplutura de dovleac, racita si iar presaram o lingura cu gris. 

   Cu miscari rapide, transferam de pe hârtia de copt si cea de-a doua foaie, deasupra umpluturii. Presam usor, intepam din loc in loc si dam tava la cuptor, preincalzit la 180 grade pana se rumeneste usor pe margini. 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de post cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Placinta de post cu dovleac-0
Placinta de post cu dovleac-1
Placinta de post cu dovleac-2
Placinta de post cu dovleac-3
Placinta de post cu dovleac-4
Placinta de post cu dovleac-5
Placinta de post cu dovleac-6
Placinta de post cu dovleac-7
Placinta de post cu dovleac-8

COMENTARII (5)

Constelatialeu

Constelatialeu 1

15.10.2016, 16:28

Aici zic pas, ca nu-mi place dovleacul d ecat copt cu zahar, atat, dar poti sa-mi dai cu mere...

MotanLaOale

MotanLaOale 1

16.10.2016, 10:48

Nadyne

Nadyne 1

17.10.2016, 06:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!