Placinta de sub tarta

de epurasha2bb in Prajituri, 18 Apr 2010 | 3094 vizualizari

 

i-am zis asa fiidca desi pare o tarta cu fructe obisnuita sub aspectul asta sta la baza o placinta cu mere cu blat de biscuiti si nuca.O nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 1 canuta de mere rase,
  • 1 cana faina,
  • miezul de la 4 nuci,
  • 5 biscuiti cu vanilie pisati,
  • 80 g unt,
  • 4 linguri rase de zahar.
  • 1 kiwi,
  • cateva cirese,
  • 1 ou,
  • 1 pliculet gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de sub tarta:

Se pregateste intai aluatul astfel:pisam miezul de nuca si biscuitii si amestecam cu faina, un galbenus, zaharul si untul moale.Amestecam bine si aluatul rezultat il lasam putin la rece.Intre timp calim putin merele cu o numatate de lingurita de unt si o lingura de zahar.Incingem cuptorul.Facem 6 bile din aluat si apoi le modelam prin presare pe formele de minitarte.Le bagam putin asa simple la cuptorul incins.Apoi le scoatem si adaugam merele rase si calite in mijloc.Apoi lasam la cuptor pana se rumenesc putin.Le scoatem iar si adaugam o crema spumoasa facuta asa: pliculetul de gelatina se amesteca cu zeama de la merele rase si cu albusul batut spuma.Peste aceasta presaram din loc in loc cateva bucatele de kiwi si cirese.Apoi bagam iar la cuptor pentru putin timp sa se coaca si deasupra.Gata! le puteti servi simple, cu zahar pudra deasupra sau cu sirop de zmeura deasupra.Important e sa impartiti cu cineva drag!

TIPS-URI

1

daca nu aveti biscuiti si nuci puteti face si un aluat fraged obisnuit cu unt, faina , zahar si galbenus de ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de sub tarta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

epurasha2bb 1

18.04.2010, 20:50

o va multumesc, reteta e creatie proprie si mi-e drag sa spun ca a fost un succes!

Brindusa 1

18.04.2010, 20:58

hahaha ce nume i-ai pus

epurasha2bb 1

19.04.2010, 08:26

pai nu e asa?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Afinata de casa

de oanapl 7

ieri la 22:56

Paste cu smantana si parmezan

de oanapl 7

ieri la 22:30

Ciorba de fasole cu afumatura

de oanapl 7

ieri la 22:25

Tajina de picior/rasol de miel

ieri la 20:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

14401 puncte

oanapl

13935 puncte

Panacris

11496 puncte

Rocsi

5346 puncte

Catalina L

4420 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec pufos cu cacao
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Afinata de casa

de oanapl 7

ieri la 22:56

Paste cu smantana si parmezan

de oanapl 7

ieri la 22:30

Ciorba de fasole cu afumatura

de oanapl 7

ieri la 22:25

Tajina de picior/rasol de miel

ieri la 20:59

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu piersici si banane