Placinta dobrogeana

de Patricia Iordache in Dulciuri, 6 Apr 2013 | 13212 vizualizari

 

Este o placinta cu care rasfat musafirii sau familia, de cate ori am ocazia. Este extraordinara calda, dar si rece, servita alaturi de un pahar cu lapte batut.

 

INGREDIENTE

  • - 1 pachet foi de placinta (14 foi)
  • - 500 gr branza telemea (nu foarte sarata)
  • - 5 oua
  • - 200 gr unt (pentru unsa foile de placinta)
  • - 500 gr smantana
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

Dai branza pe razatoare, pui peste ea 300 gr din cantitatea de smantana si amesteci totul foarte bine.

Desfaci pachetul de foi de placinta dupa ce l-ai tinut la temperatura camerei si faci 4 rulouri din 3 foi, un rulou din 2 foi.

Iei prima foaie de placinta, o ungi cu unt topit, pui pestea ea a doua foaie de placinta, ungi iar cu unt si la fel procedezi si cu cea de-a treia foaie, peste care pui o parte din umplutura si rulezi pe latura lunga, nu foarte strans.

Asezi acest prim rulou in tava de cuptor, unsa cu unt. Procedezi la fel si cu restul de 4 rulouri si le asezi pe toate, unul langa celalalt in tava.

Cele 5 oua impreuna cu cele 200 gr de smantana ramase, le amesteci si obtii o crema pe care o torni peste rulourile intepate cu ajutorul unei furculite.

Lasi aproximativ 15 minute, sa se imbibe cu lichid, apoi bagi tava la cuptorul incins la 180 grade, pana se rumeneste, timp de 30-35 minute.

Se pudreaza cu zahar pudra, se portioneaza in tava si se serveste.  

Mie mi-au iesit 26 bucati.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose de post cu nuci si stafide