Placinta Dobrogeana

de Anastasia in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2010 | 9278 vizualizari

 

Se topeste in gura !

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta de 400 gr.
  • 500 g de branza telemea nu prea sarata (puteti combina telemea cu branzica de casa)
  • 500 g smantana
  • 5 oua
  • unt topit pentru uns foile sau ulei
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta Dobrogeana:

Branza rasa se amesteca cu 300 g de smantana.
Se ung cu unt topit sau cu ulei , una cate una, doua sau trei foi de placinta, care se suprapun si deasupra se pune o parte din amestecul de branza cu smantana si se intinde uniform pe toata foaia.
Faci la fel de 4~ 5 ori, depinde cate foi de placinta ai in pachet eu am suprapus cate doua foi .

Se ruleaza, cam ca o Havana si se stringe usor, ca o armonica.

Placintele se aseaza intr-o tava unsa cu unt.
Se ung cu unt topit placintele

E vremea sa impungi pe alocuri placinta cu o furculita ca sa respire, altfel in cuptor se umfla-n pene de mandrie.

Prepari potopul pentru placinta, asta se face din 5 oua si cele 200 g de smantana ramasa.

Toate aruncare intr-un castron se zapacesc cu mixerul sau cu un tel, apoi cu asta si se inunda tava.

O lasi 15 - 20 de minute, ca atat mai sta la odihna.
Se introduce "inundatia" in cuptorul incins la 180 de grade Celsius si se coace, pana se bronzeaza, tebiue sa devina usor aurie ~ 50 de minute.

Pofta buna ! succesul e garantat la orce masa, fie ea festiva sau simpla nu conteaza :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta Dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Placinta Dobrogeana-0
Placinta Dobrogeana-1
Placinta Dobrogeana-2
Placinta Dobrogeana-3
Placinta Dobrogeana-4
Placinta Dobrogeana-5
Placinta Dobrogeana-6
Placinta Dobrogeana-7

COMENTARII (15)

cara

cara 1

27.05.2010, 17:18

Draga mea Anastasia, vreau sa cred ca modul placut in care te-au impresionat cuvintele din prezentarea retetei ti-au ajuns la inima atat de tare incat ti-au intrat in vocabular. Consider lamurita cu varf si indesat situatia care a ocupat deja prea multe randuri si sper sa vina momentul in care o sa ne amuzam despre asta.
Spor la treaba!

Anastasia

Anastasia 1

27.05.2010, 19:04

Multumesc pentru randurile scrise si pentru ca mai inteles, nu vreau sa-ti fiu dusman si nici sa-mi tratezi cu neplacere prezenta, in viitor voi fi mai atenta sa nu supar si mult spor si inspiratie si tie sa stii ca aceasta situatie nu ma va face nici intr-un fel sa renunt sa-ti citesc retetele minunate cu admiratie

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!