Placinta englezeasca "Cottage pie"

de Cantboilanegg in Mancaruri cu carne, 16 Mar 2011 | 20086 vizualizari

 

Nu as stii sa traduc aceasta denumire in limba romana, asa ca am decis sa nu denaturez numele acestei placinte si am numit-o ca la ea acasa: cottage pie (placinta traditionala englezeasca)!
Este o mancare foarte des gatita de englezi si este delicioasa, va recomand sa o incercati, se gateste si foarte simplu!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata de vita/porc (eu am folosit de curcan)
  • 2-3 morcovi (dupa gust) - o telina mica (eu am inlocuit-o cu fasole pastai)
  • una-doua cepe
  • pasta de tomate
  • 3 cartofi mari
  • 50 ml lapte
  • 150 g cascaval
  • o lingurita de unt
  • condimente dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta englezeasca "Cottage pie":

Tin sa precizez ca este relativa cantitatea de legume folosita, daca va place mult ceapa calita adaugati mai multa, daca va plac morcovii, la fel! Totul se face dupa gustul fiecaruia!

Buuun, trecem la preparare! Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei incins! Cand ceapa devine sticloasa adaugam carnea tocata si amestecam pana cand aceasta capata o culoare maronie! Taiem morcovii si fasolea pastai si le adaugam in cratita peste carnea deja maronie!

Adaugam si pasta de tomate, amestecam bine, dupa care turnam suficienta apa cat sa acopere carnea si legumele! Tot acum este momentul sa adaugam condimentele! Eu am preferat sa adaug doar sare, piper si putin rozmarin! Lasam totul sa fiarba la foc mediu pentru 15-20 minute! Apa trebuie sa scada considerabil!

Intre timp, curatam cartofii de coaja,ii taiem bucati mici si ii fierbem cu putina sare. Dupa fierbere ii pasam cu laptele si untul si apoi adaugam cascavalul ras. Obtinem un piure putin mai dens decat cel obisnuit! Intr-o tava turnam amestecul de carne si legume si apoi asezam piureul! M-am jucat putin cu varful lingurii si am obtinut niste mici "valuri"!

Dam tava la cuptorul incins la 180*C pentru 25-30 minute sau pana cand piureul capata o culoare usor aurie! Este delicioasa, va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta englezeasca "Cottage pie"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta taraneasca cu cartofi