Placinta englezeasca cu pui

de Rocsi in Pui, 15 Oct 2011 | 4903 vizualizari

 

De cum am vazut aceasta reteta la Andreea(bitza)am zis ca vreau neaparat sa o incerc...Mi-a placut atat continutul cat si aspectul...Nu regret deloc ca am facut-o si cu siguranta am sa mai repet reteta ca este absolut delicioasa!!!!Am modificat putin doar:am renuntat la ciuperci si legumele le-am sotat impreuna cu carnea(andreea a rumenit putin carnea,a scos-o din tigaie si a sotat legumele separat)!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui(mai mare)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • jumatate ardei galben
  • 3 linguri cu varf smantana
  • 1 lingura rasa cu faina alba
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • jumatate foaie foietaj Linco
  • 1 ou
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta englezeasca cu pui:

Pieptul de pui il spalam.

Il taiem bucatele potrivite.

Ceapa o curatam si o tocam.

Morcovul il radem de coaja si il taiem cubulete.

Ardeiul kapia si ardeiul galben ,le scoatem semintele si ii taiem patratele.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins.

Adaugam puiul si il rumenim putin pe ambele parti(cat sa se albeasca carnea).

Apoi adaugam si legumele si le mai sotam 2-3 minute.

Dupa ce am sotat si legumele,adaugam apa cat sa acoperim bine totul.

Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Lasam sa fiarba la foc potrivit si acoperim cu un capac.

Smantana o amestecam cu faina bine ,bine , subtiem cu zeama din tocanita si invartim ca sa nu fie nici un cocolos.

Cand puiul si legumele sunt fierte mai bine de jumatate,adaugam amestecul de smantana cu faina ,in fir subtire si amestecam continuu.

Mai fierbem vreo 5 minute si inchidem tocanita.

O turnam intr-un vas yena(sau un vas termorezistent) si  deasupra  presuram patrunjel verde,tocat.

Luam foietajul(mai intindem putintel cat sa ajunga la dimensiunea vasului,sau daca e potrivit il lasam asa) si acoperim vasul cu el.

Lasam putin loc intr-o parte(sau facem o gaura  pe un colt al foietajului) si il ungem cu ou batut .

Dam vasul in cuptor,aprindem cuptorul si il lasam acolo pentru 30 de minute,la o temperatura potrivita.

Cand este gata,scoatem placinta afara,o lasam putin la racorit si servim.

Sa aveti pofta!!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta englezeasca cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Rocsi 1

17.10.2011, 20:33

mena mea draga

Sylvia 1

17.10.2011, 21:05

wow ce bine arata numai bunatati faci, comoara esti la casa omului

Rocsi 1

17.10.2011, 22:39

multumesc dragamea sylvia...ti-am dus dorul tie si retetelor tale minunate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu praz la cuptor