Placinta englezeasca cu pui

de Rocsi in Pui, 15 Oct 2011 | 2907 vizualizari

 

De cum am vazut aceasta reteta la Andreea(bitza)am zis ca vreau neaparat sa o incerc...Mi-a placut atat continutul cat si aspectul...Nu regret deloc ca am facut-o si cu siguranta am sa mai repet reteta ca este absolut delicioasa!!!!Am modificat putin doar:am renuntat la ciuperci si legumele le-am sotat impreuna cu carnea(andreea a rumenit putin carnea,a scos-o din tigaie si a sotat legumele separat)!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui(mai mare)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • jumatate ardei galben
  • 3 linguri cu varf smantana
  • 1 lingura rasa cu faina alba
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • jumatate foaie foietaj Linco
  • 1 ou
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta englezeasca cu pui:

Pieptul de pui il spalam.


Il taiem bucatele potrivite.


Ceapa o curatam si o tocam.


Morcovul il radem de coaja si il taiem cubulete.


Ardeiul kapia si ardeiul galben ,le scoatem semintele si ii taiem patratele.


Intr-o tigaie punem uleiul la incins.


Adaugam puiul si il rumenim putin pe ambele parti(cat sa se albeasca carnea).


Apoi adaugam si legumele si le mai sotam 2-3 minute.


Dupa ce am sotat si legumele,adaugam apa cat sa acoperim bine totul.


Condimentam cu sare si piper dupa gust.


Lasam sa fiarba la foc potrivit si acoperim cu un capac.


Smantana o amestecam cu faina bine ,bine , subtiem cu zeama din tocanita si invartim ca sa nu fie nici un cocolos.


Cand puiul si legumele sunt fierte mai bine de jumatate,adaugam amestecul de smantana cu faina ,in fir subtire si amestecam continuu.


Mai fierbem vreo 5 minute si inchidem tocanita.


O turnam intr-un vas yena(sau un vas termorezistent) si deasupra presuram patrunjel verde,tocat.


Luam foietajul(mai intindem putintel cat sa ajunga la dimensiunea vasului,sau daca e potrivit il lasam asa) si acoperim vasul cu el.


Lasam putin loc intr-o parte(sau facem o gaura pe un colt al foietajului) si il ungem cu ou batut .


Dam vasul in cuptor,aprindem cuptorul si il lasam acolo pentru 30 de minute,la o temperatura potrivita.


Cand este gata,scoatem placinta afara,o lasam putin la racorit si servim.


Sa aveti pofta!!!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta englezeasca cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Rocsi 1

17.10.2011, 20:33

mena mea draga

Sylvia 1

17.10.2011, 21:05

wow ce bine arata numai bunatati faci, comoara esti la casa omului

Rocsi 1

17.10.2011, 22:39

multumesc dragamea sylvia...ti-am dus dorul tie si retetelor tale minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!