Placinta englezeasca de pui cu smantana

de Pasiune pentru bucatarie in Pui, 5 Oct 2011 | 6712 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei
  • 200 g ciuperci
  • 150 ml smantana pentru gatit(nu fermentata)
  • 1 lingura faina
  • Sare,piper,boia dulce,chili
  • Patrunjel verde
  • 400 g aluat foietaj
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta englezeasca de pui cu smantana:

Carnea se taie cubulete,se condimenteaza si se pune in ulei incins; se intoarce pe toate partile pana este “alba” sau chiar rumenita. Se scoate pe o farfurie si se pastreaza la cald.


Ceapa se taie marunt, morcovul si ardeiul cubulete, iar ciupercile curatate se taie in felii. In tigaia in care am prajit carnea se pune morcovul,ceapa si ardeiul,se calesc 5 minute impreuna,apoi se adauga ciupercile. Dupa inca 5 minute se pune carnea si se amesteca bine. Se mareste focul si se adauga apa cat sa acopere totul. (Este bine sa luati grasimea care se ridica la suprafata deoarece va avea aspect urat impreuna cu smantana,eu nu am luat-o si am gresit,dar nu modifica gustul :D).


Se fierbe tocanita pana ce legumele sunt fierte (daca este nevoie mai adaugati apa). Smantana lichida se amesteca cu faina,apoi se toarna 1-2 polonice de zeama de la mancare. Amestecul obtinut se toarna in fir subtire( amestecand incontinuu) in cratita. Se mai fierbe 10 minute amestecand des. Se opreste focul,se condimenteaza si se asezoneaza cu patrunjel.


Tocanita se pune intr-un vas termorezistent si se acopera cu foaia de aluat. Se decupeaza pe unde este nevoie,lasand totusi o bordura in exterior. Galbenusul de ou se amesteca cu laptele si se unge foaia cu acest amestec. Placinta se introduce in cuptorul preincalzit, pentru 30-45 minute sau pana cand foietajul este rumen. Se serveste calda.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta englezeasca de pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Krystyan Trendy 1

11.11.2013, 10:23

interesanta reteta

DIANA B 1

18.12.2013, 11:19

Aici am descoperit un glob si o intrebare cu un raspuns stiut ,, Cu cine a venit Mitinita la Satic ?"

babi5 1

06.10.2014, 14:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Pui cu smantana, usturoi si ciuperci