Placinta frageda cu branza sarata

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 14 Oct 2015 | 4848 vizualizari

 

A venit vremea placintelor, asa ca astazi am preparat una extrem de frageda...si delicioasa...am primit de la mama nota zece...asa ca-i de bine! :))))))
Un aluat grozav pe care-l puteti incerca si cu alte umpluturi: mere, dovleac, branza dulce...se prepara extrem de rapid si zic eu...merita probat!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 250 gr unt gras( 85%)
  • 350 gr faina( plus o mana buna pentru infainat)
  • 1 ou si 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 1 varf de cutit de praf de copt
  • amidon( sau faina) pentru infainat suprafata de intins

Umplutura:

  • 800 gr branza telemea cremoasa( sau de care doriti)
  • 350 gr smantana
  • 1 legatura marar( daca nu va place, puneti patrunjel)
  • 3 oua
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta frageda cu branza sarata:

Se prepara usor; se amesteca ingredientele pentru aluat, eu untul l-am dat pe razatoarea mare, asa rece din frigider, apoi se omogenizeaza, nu dureaza mai mult de 3 minute. Am infainat aluatul si l-am dat putin la rece pana am pregatit umplutura.

Am amestecat ouale, cu branza cremoasa, si smantana, apoi cu mararul tocat.

Am impartit aluatul in doua bucati si am intins fiecare foaie pe o suprafata bine infainata, aveti grija sa infainati si sucitorul si sa va opriti daca simtiti ca se lipeste, ridicati putin foaia si presarati din nou amidon sau faina si apoi continuati.

Am uns cu unt tava( dreptunghiulara) si am asezat prima foaie, apoi am pus compozitia de branza si deasupra a doua foaie de placinta.

Am copt placinta pana s-a rumenit frumos, in jur de 35 sau 40 de minute.

E minunata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta frageda cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (25)

RuxyRux 1

16.10.2015, 08:24

Gabyta scumpa, te imbratisez!

Xandrinne 1

18.10.2015, 11:14

RuxyRux 1

22.10.2015, 22:07

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu ardei