Placinta greceasca

de Corinuta in Prajituri, 6 Mar 2013 | 5781 vizualizari

 

By Madi :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 4 oua
  • 200 g iaurt
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar zahar
  • 1 plic praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 1 esenta de vanilie

Ptr sirop:

  • 6 lg zahar
  • 400 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta greceasca:

Foile de placinta se lasa sa se dezghete, apoi se rup in bucati potrivit de mari.


Se mixeaza ouale cu zaharul, uleiul, iaurtul, praful de copt si vanilia. Se amesteca foile rupte cu compozitia si se toarna intr-o forma rotunda de 26 cm diametru. Se coace 35-40 de minute la 180 grade pana se rumeneste.


Se caramelizeaza zaharul intr-o craticioara, se adauga apa si se fierbe la foc mic 5-10 minute.


Cand e coapta placinta se insiropeaza cu siropul de zahar si se lasa la racit.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

data viitoare pun mai putin ulei...mie mi s-a parut ca-i prea unsa

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta greceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

06.03.2013, 21:07

Mmm ce-mi place!

babi5 1

27.08.2013, 16:43

Corinuta 1

27.08.2013, 17:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Desert galatopita