Placinta greceasca cu iaurt

de cristeena20 in Dulciuri, 27 Mai 2015 | 2012 vizualizari

 

Am tot vazut acest desert lam multi dintre voi aici pe site si eram sigura ca e foarte bun, dar am tot amanat sa il fac. Azi ma uitam in congelator si am dat peste niste foi de placinte. Si cum aveam si iaurt am hotarat sa fac aceasta minunata placinta. Ce sa va zic...nu am cuvinte atat de buna e!!!! De vis

 

INGREDIENTE

  • 400 gr foi de placinte (1 pachet)
  • 300 gr iaurt grecesc
  • 5 oua
  • 1 cana zahar (cca 200 gr)
  • 1 cana ulei
  • putina sare
  • vanilie, coaja de lamaie, 1 lta suc de lamaie, 1 praf de copt
  • Sirop:
  • 6 linguri zahar,
  • 500 ml apa,
  • coaja de lamaie,
  • putin suc de lamaie,
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta greceasca cu iaurt:

- Decongelam foile si le faramitam marunt cu mana. Eu am lasat o foaie si am pus-o pe fungul tavii .


- Batem ouale cu zaharul, coaja de lamaie si vanilia bine , adaugand treptat uleiul. Apoi adaugam iaurtul si praful de copt. Adaugam foile faramitate si amestecam bine sa se omogenizeze toate.


- Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incins pt cca 35-40 min. pana se rumeneste frumos deasupra.


- Intre timp preparam siropul: caramelizam cele 6 linguri de zahar si apoi turnam apa clocotita , amestecand bine sa se topeasca caramelul. Adaugam niste coaja de lamaie razuita, putin suc de lamaie si esenta de rom dupa gust. Lasam pe foc mic sa se mai ingroasa putin si cand scoatem placinta din cuptor asa fierbinte, turnam incet siropul, peste tot, asteptand sa intre tot in placinta. Se lasa la racit (daca aveti rabdare, deoarece eu am incercat-o calda)


 

TIPS-URI

1

Daca va place puteti adauga si stafide, dar sa fie hidratate in putin alcool.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta greceasca cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Lorra 1

27.05.2015, 17:26

Mmmmmm delicioasa

Rocsi 1

27.05.2015, 19:33

Vin la degustare

Panacris 1

28.05.2015, 14:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sirop din must de struguri