Placinta invartita cu branza

de Oana in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2014 | 4981 vizualizari

 

Inspirata de reteta lui Medi :)

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta
  • 300 gr branza de vaci (crema Monor)
  • 300 gr branza telemea de vaca
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 3 oua
  • piper
  • nucsoara
  • 100 gr unt topit
  • un iaurt grecesc si un ou pentru topping
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta invartita cu branza:

Intr-un castron se zdrobeste branza telemea cu furculita, apoi se amesteca cu branza de vaci, iaurtul, ouale batute, se condimenteaza cu putin piper si nucsoara proaspat rasa. Se gusta de sare, daca mai trebuie sa adauga (branza mea era suficient de sarata si nu a mai necesitat sare). Pentru ca eu ador placintele cu branza sarata, intotdeauna imi place sa le combin si cu spanac:). Asa ca am oprit 4 linguri din compozitia de branza pe care am amestecat-o cu o mana de spanac proaspat si oparit in prealabil. 

Se pun pe masa cate 4 foi de placinta si se ung pe rand cu unt topit, apoi se suprapun.Am impartit compozitia de branza in 3 parti egale si am uns foile, apoi am rulat, nu foarte strans. Au iesit 3 rulouri cu branza si unul cu branza si spanac. 

Se asaza rulourile intr-o tava rotunda, pe cel cu spanac l-am pus in mijloc. Se ung cu untul ramas. Se toarna deasupra compozitia de iaurt cu ou si se pune tava in cuptorul incins, la foc mediu, cam 30 de minute.

Se lasa la racit apoi in tava si se serveste rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta invartita cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Placinta invartita cu branza-0
Placinta invartita cu branza-1
Placinta invartita cu branza-2
Placinta invartita cu branza-3
Placinta invartita cu branza-4
Placinta invartita cu branza-5
Placinta invartita cu branza-6
Placinta invartita cu branza-7

COMENTARII (21)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

19.01.2014, 12:16

O bunatate !

Oana

Oana 1

19.01.2014, 16:56

Ma bucur ca va place!

tanyapatap

tanyapatap 1

20.01.2014, 15:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!