Placinta invartita cu branza

de Oana in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2014 | 5612 vizualizari

 

Inspirata de reteta lui Medi :)

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta
  • 300 gr branza de vaci (crema Monor)
  • 300 gr branza telemea de vaca
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 3 oua
  • piper
  • nucsoara
  • 100 gr unt topit
  • un iaurt grecesc si un ou pentru topping
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta invartita cu branza:

Intr-un castron se zdrobeste branza telemea cu furculita, apoi se amesteca cu branza de vaci, iaurtul, ouale batute, se condimenteaza cu putin piper si nucsoara proaspat rasa. Se gusta de sare, daca mai trebuie sa adauga (branza mea era suficient de sarata si nu a mai necesitat sare). Pentru ca eu ador placintele cu branza sarata, intotdeauna imi place sa le combin si cu spanac:). Asa ca am oprit 4 linguri din compozitia de branza pe care am amestecat-o cu o mana de spanac proaspat si oparit in prealabil.


Se pun pe masa cate 4 foi de placinta si se ung pe rand cu unt topit, apoi se suprapun.Am impartit compozitia de branza in 3 parti egale si am uns foile, apoi am rulat, nu foarte strans. Au iesit 3 rulouri cu branza si unul cu branza si spanac.


Se asaza rulourile intr-o tava rotunda, pe cel cu spanac l-am pus in mijloc. Se ung cu untul ramas. Se toarna deasupra compozitia de iaurt cu ou si se pune tava in cuptorul incins, la foc mediu, cam 30 de minute.


Se lasa la racit apoi in tava si se serveste rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta invartita cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Krystyan Trendy 1

19.01.2014, 12:16

O bunatate !

Oana 1

19.01.2014, 16:56

Ma bucur ca va place!

tanyapatap 1

20.01.2014, 15:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv