Tarta cu ciuperci si sunca

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 31 Mai 2015 | 1480 vizualizari

 

O tarta delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 145 g unt
  • 1/2 lgt sare
  • 1 ou
  • 50 ml apa rece
  • 200 g ciuperci champignon
  • 100 g sunca presata
  • 5 fire ceapa verde
  • 100 g masline negre
  • 1 lgt pasta de ardei iute
  • 30 ml ulei
  • sare, piper
  • 175 g branza Fagaras
  • 200 g cas de capra
  • 200 g iaurt gras
  • 2 oua
  • patrunjel verde tocat
  • cateva feliute de ardei kapia rosu
  • 50 g cascaval
  • sare, piper dupa gust
  • rosii cherry
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci si sunca:

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, apoi se pune oul, untul taiat bucatele si apa. Se framanta un aluat moale si nelipicios, eventual se mai adauga faina daca este cazul, apoi se lasa la rece, timp in care pregatim umplutura.


Se spala si se curata ciupercile. Se pun deoparte 3 ciuperci intregi, restul se taie felii cu tot cu codita. Sunca se taie bastonase subtiri. Se pun ciupercile la calit in ulei, se presara putina sare si se lasa la foc mic pana se evapora apa lasata de ele. Se adauga sunca, apoi ceapa taiata rondele si maslinele taiate felii. Se calesc toate la un loc pentru 2-3 minute, se adauga pasta de ardei iute, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se mai lasa putin dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.


Aluatul se ia de la frigider, se intinde cu sucitorul intr-o foaie rotunda mai mare decat forma in care se va coace tarta. Se aseaza foaia in forma tapetata cu unt, se aranjeaza in forma cu grija, astfel incat sa ramana aluat si peste margini. Se inteapa aluatul cu o furculita din loc in loc.


Intr-un vas se pune branza fagaras, casul de capra se da pe razatoarea mare, ouale, iaurtul si patrunjelul tocat. Se omogenizeaza bine, se adauga ciupercile cu sunca, se amesteca dupa care se toarna peste aluat, se niveleaza bine. Ciupercile pastrate intregi se taie in 4 sau 8 bucati (depinde cat de mari sunt) si se aseaza in tava peste compozitia de branza, la fel si rosiile cherry. Aluatul ramas peste marginea formei se pliaza peste umplutura, formand o bordura de jur imprejur, nu foarte lata.


Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 50 de minute. Cand este aproape gata, se scoate din cuptor, se presara cascavalul ras si se da din nou la cuptor pentru inca 10 minute. Se serveste calda sau rece.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de umplutura.

2

Ar merge bine si vreo 2-3 catei de usturoi (eu am uitat sa pun).

3

Iaurtul se poate inlocui cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci si sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

CarmenBlue 1

26.06.2015, 13:21

mihaelar63 1

26.06.2015, 23:14

marcela1979 1

24.04.2016, 14:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci la cuptor cu piept de pui si cascaval