Chiftelute din cartofi, cu de toate

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 22 Iul 2013 | 20566 vizualizari

 

Am vazut tot felul de aperitive preparate din cartofi fierti si pasati. Ca sa fiu sincera, n-am incercat niciodata asa ceva in afara de clasicul desert "Galuste cu prune" care are la baza cartof fiert si pasat. Asadar, mi-am pus mintea la contributie, m-am uitat sa vad daca am ce-mi trebuie prin frigider, m-am inspirat putin si de la bucataras epurasha2bb si iata ce-a iesit. Un aperitiv mi-nu-nat!!

 

INGREDIENTE

  • 800 gr. cartofi cruzi (curatati de coaja) - aproximativ 4 cartofi mari;
  • apa (pentru fiert cartofii);
  • sare;
  • 100 gr. salam sasesc;
  • 1 ceapa potrivita;
  • 3 catei de usturoi;
  • 1 ou;
  • 70 gr. branza de burduf;
  • 40 gr. cascaval afumat;
  • 30 gr. faina;
  • 5 gr. praf de copt;
  • 3-4 linguri cu pesmet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din cartofi, cu de toate:

Curatam cartofii ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem in apa (cat sa ii acopere) la fiert. Din momentul in care incepe apa sa fiarba, adaugam sare si ii lasam sa fiarba 20-25 minute.


Scurgem apa si ii pasam foarte bine cu ustensila pentru piure.


Tocam salamul foarte marunt. Procedam la fel cu cascavalul. Branza de burduf o pisam cu o furculita.


Taiem ceapa bucati potrivite si o punem impreuna cu cateii de usturoi curatati de coaja, la robot astfel incat sa obtinem o pasta. Daca nu aveti robot, tocati foarte foarte marunt ceapa si pisati usturoiul.


Adaugam peste catofii pisati oul, salamul tocat, cascavalul, branza de burduf, ceapa, usturoiul si amestecati totul foarte bine.


Presaram faina si praful de copt, potrivim de sare si omogenizam.


Tapetam o tava cu hartie de copt, pregatim un vas mic cu apa (ca sa ne umezim mainile), punem in alt vas pesmetul si incepem sa modelam chiftelutele, luand din compozitie cu ajutorul unei linguri, astfel incat sa obtinem chiftelute cat mai egale ca dimensiune.


Udam maina cu apa, modelam compozitia, o dam prin pesmet si o asezam pe hartia de copt.


Procedam asa pana terminam toata compozitia.


Punem tava la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 50-60 minute, pana se rumenesc frumos.


Se lasa la racit si se servesc.

 

TIPS-URI

1

Sunt foarte bune servite cu un sos facut din iaurt, usturoi si marar.

2

Merg de minune si cu ketch-up de casa, rosii, castraveti murati sau diferite salate.

3

Din cantitatile mentionate am obtinut 25 chiftelute cu diametrul de 6 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din cartofi, cu de toate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

lucy2002 1

23.07.2013, 00:17

Delicioase !

Patricia Iordache 1

23.07.2013, 13:48

Costeo...sunt foarte bune!!

Patricia Iordache 1

23.07.2013, 13:49

Lucy...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi rumeniti la cuptor