Placinta invartita cu branza si ciocolata

de Doinavar in Prajituri, 13 Feb 2013 | 1603 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza feta (asemanatoare, cremoasa)
  • 1 pachet foi de placinta (500 g)
  • 50 g ciocolata menaj alba
  • 50 g ciocolata menaj neagra
  • 3 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lingurite otet
  • 200 g zahar
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 100 g iaurt Danone NutriDay Natural (sau smantana slaba)
  • 6 lingurite faina
  • 30 ml ulei
  • cateva lingurite peltea de gutui
  • cateva visine, capsuni din dulceata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta invartita cu branza si ciocolata:

Puneti branza intr-un castron, zdrobiti-o cu furculita, adaugati ouale, zaharul si zaharul vanilat, praful de copt stins cu otet, coaja de lamaie, iaurtul, 3 lingurite de faina si 2 linguri de ulei. Pe un fund de lemn taiati ciocolata cu un cutit mare. Pastrati cateva bucatele de ciocolata alba si neagra pentru ornat. Restul de ciocolata adaugati-o in castron.

Amestecati usor umplutura, fara sa o omogenizati perfect.  Puneti pe masa de lucru o foaie de placinta, ungeti-o cu ulei cu o pensula de patiserie, suprapuneti inca o foaie, ungeti si distribuiti deasupra cam un sfert din umplutura. Neteziti cu o spatula, avand grija sa lasati la un capat 3-4 cm fara umplutura. Rulati nu prea strans si ungeti cu pensula cu ulei si dosul foii in timp ce rulati. Incheiati cu partea fara umplutura. Ungeti si tapetati cu faina o tava sau o cratita rotunda de aproximativ 40 cm diametru. Sulul de placinta il invartiti sub forma de spirala si il asezati in mijlocul tavii. Procedati la fel cu celelalte foi, pana terminati umplutura. Asezati fiecare sul in jurul primei spirale pana se umple forma. Ungeti bine deasupra toata placinta. (vezi video) Pastrati jumatate de foaie de placinta.

Luati o foaie de placinta, strangeti-o bine in pumni si frecati-o intre palme pana se faramiteaza. Distribuiti uniform pe toata suprafata placintelor bucatelele rupte, apoi stropiti-le din nou cu putin ulei. Efectul va fi spectaculos dupa ce se rumenesc si le pudrati cu zahar, iar gustul pe masura.  Puneti deasupra bucatelele de ciocolata ramase. Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 30 minute. Scoateti tava, puneti din loc in loc in peltea de gutui si cateva fructe din dulceata. Mai dati la cuptor, la foc mic, inca 5-10 minute.

Scoateti tava din cuptor, lasati-o sa se racoreasca, apoi desprindeti cu o spatula placinta de pe margine si din tava. Scoateti-o intreaga, cu doua spatule, si asezati-o pe un platou. Pudrati cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta invartita cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

elucubratiiculinare 1

13.02.2013, 22:15

a ajuns si la mine mirosul si inghit in sec

Sim0na 1

14.02.2013, 21:00

Branza, ciocolata. visine.. mm... exact pe gustul meu!!

Raluca57 1

01.12.2013, 21:00

Foarte buna mi-a iesit!!!! dar data viitoare pun mai putin zahar. Cred ca dulceata mea a fost cam scazuta, visinele s-au cam uscat, le voi pune dupa ce o scot din cuptor. Foarte buna placinta!!!! Raluca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!