Placinta invartita cu mere si crema caramel

de Bucataras Medi in Dulciuri, 1 Feb 2014 | 6061 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 2 kg de mere zahar (cantitatea de zahar se stabileste de catre fiecare in functie de gust si de cat de dulci sunt merele)
  • o lingurita scortisoara
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • unt topit pentru uns foile
  • 1 galbenus de ou pentru uns placinta
  • Pentru decor
  • nuci macinate
  • Pentru crema caramel
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar apa
  • 1 ou
  • 1-2 linguri faina
  • 2 linguri zahar
  • 125 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta invartita cu mere si crema caramel:

Se spala merele, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si semintele si apoi se dau prin razatoarea mare. Stoarcem bine, prin presare intre palme, merele rase dupa care le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat. Sucul rezultat de la mere se bea, in nici un caz nu se arunca. Este foarte bun si totodata sanatos. Amestecul mere rase/zahar se pune intr-o cratita la calit. Lasam pana cand scade tot sucul lasat de acestea. Lasam sa se racoreasca si adaugam scortisoara. Amestecam bine cu ajutorul unei linguri de lemn.

Topim untul, il lasam sa se racoreasca si apoi ungem fiecare foaie de placinta in parte. Se suprapun cate patru foi pentru fiecare rulou in parte si ungem pe fiecare in parte cu un strat generos de umplutura, dupa care rulam. Mi-au rezultat trei rulouri  pe care le-am asezat invartite  intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Ungem cu galbenus de ou si dam la cuptorul incins in prealabil.

Lasam la copt  circa 20 min si cand este frumos rumenita scoatem din cuptor.

Crema caramel:

Caramelizam zaharul intr-un vas cu fundul mai gros. Cand zaharul a prins o culoare aurie adaugam apa. Lasam pe foc pana se dizolva tot zaharul dupa care tragem de pe foc si lasam sa se raceasca.

Mixam bine ouale cu cele 2 linguri de zahar iar apoi adaugam faina si omogenizam. Adaugam siropul rece si amestecam bine. Punem crema pe foc mic si amestecam pana se ingroasa. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca putin apoi adaugam untul taiat bucati si amestecam pana se onogenizeaza.

Cand placinta s-a racit o scoatem din forma si intindem deasupra ei crema caramel iar peste aceasta presaram nuci macinate grosier.

Va asigur ca este delicios de buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta invartita cu mere si crema caramel-0
Placinta invartita cu mere si crema caramel-1
Placinta invartita cu mere si crema caramel-2

COMENTARII (31)

babi5

babi5 1

02.02.2014, 11:48

Valclaudia

Valclaudia 1

02.02.2014, 16:44

grozava invartita asta!

mamaieelena

mamaieelena 1

02.02.2014, 18:55

m-am hotarat si vin la o portie de invartita

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!