Coltunasi cu visine

de Julie in Dulciuri, 18 Iul 2011 | 4880 vizualizari

 

O reteta simpla, veche, cu care ne-a incantat copilaria bunica sau mama. Ca sunt umpluti cu visine, branza, ciuperci, carne, sau sunt de post, coltunasii sunt un deliciu culinar cu care ne putem rasfata in orice moment al zilei.
Pregatirea coltunasilor are legatura si cu un obicei stravechi, folosit de bunicile noastre doritoare sa-si afle destinul. Conform traditiei, in zilele de sarbatoare, cum ar fi de Sf Andrei, de Sanziene sau Boboteaza, cine dorea sa-si cunoasca ursitul, prepara coltunasi umpluti cu biletele pe care scria inainte, numele mai multor baieti cunoscuti. Numele baiatului din coltunasul care se ridica primul la suprafata, in timpul fierberii, se spune ca era numele alesului. Un obicei plin de farmec, care in unele zone ale tarii inca se mai pastreaza.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua,
  • 100 ml apa,
  • 300-350 g faina,
  • un praf de sare, 
  • 1 kg visine,
  • 1 cana zahar,
  • 50 g unt,
  • smantana.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu visine:

Visinele se spala, se indeparteaza coditele si samburii, apoi se amesteca cu zaharul si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pun intr-o sita si se lasa sa se scurga bine. Siropul ramas, se pune pe foc si se fierbe 2-3 minute.


Aluat:


Se bat ouale cu sare, se adauga apa si faina. Se framanta un aluat moale, elastic. Se intinde in foaie subtire de 2 mm si se taie in patrate mici. Pe fiecare patrat se aseaza cate doua visine, apoi se pliaza in forma de triunghi, apasand bine cu degetele pe margini, sa nu se desfaca in timpul fierberii.


Se pune un vas cu apa si sare la fiert. Cand apa da in clocot se pun coltunasii si se lasa sa fiarba 8-10 minute. Se scot deoparte si se toarna untul topit peste ei. Coltunasii se servesc cu smantana deasupra si stropiti cu siropul de visine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

ionela2682 1

18.07.2011, 21:50

Si mie imi plac coltunasii ..dar asa cu fructe nu am incercat niciodata...

deyutzky 1

19.07.2011, 01:01

ce prezentare frumoasa

mamaieelena 1

19.07.2011, 09:28

mmm deliciosi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se curata legumele coapte
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure

ieri la 21:13

Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine

de Rocsi 9

ieri la 18:56

Salata de castravete cu sos de avocado

ieri la 14:05

RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu magiun