Placinta invartita, cu nuca, ciocolata si sirop de zahar ars

de laura_n in Slow Cooking, 9 Sep 2015 | 2057 vizualizari

 

Sunt convinsa ca veti spune: oaaa, cate calorii! Dar sunt convinsa ca va va duce cu gandul la celebra baclava sau sarailie, si veti spune yuuum!
Miroase perfect, iar despre gust nu mai vorbesc! Este o bomba calorica, insa putem savura o bucatica, plus ca o data pe an imi permit luxul acesta dulce :))))
Inca o data, Crock Pot Slow Cooker mi-a fost alaturi si a "tors" frumos, cum imi place mie sa zic.
Am facut separat un sirop de zahar ars si l-am turnat direct in vasul aparatului. Sfaraia inca, emanand o aroma placuta de nuci coapte, zahar ars.
Multumesc Crock Pot pentru asa aparat grozav!

 

INGREDIENTE

  • - 1 pachet foi de placinta
  • - 300 g miez nuca
  • - 80 g zahar cu melasa
  • - 50 g ciocolata neagra
  • - 20 ml whisky bun
  • - cuisoare
  • - coaja portocala
  • - unt
  • - ulei de floarea soarelui
  • - 200 gr zahar brut
  • -100 ml apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta invartita, cu nuca, ciocolata si sirop de zahar ars:

In vasul robotului de tocat, punem miezul de nuca, zaharul cu melasa, ciocolata bucatelita, cuisoarele si taria. Tocam pana devine marunta compozitia.


Topim untul.


Desfacem pachetul de foi, ungem 3-4 foi cu unt topit, presaram umplutura de nuca, rulam subtire.


In vasul aparatului de gatit, ungem cu putin ulei de floarea soarelui.


Asezam rulourile de placinta, pana acoperim intreaga suprafata a vasului. Radem coaja de portocala. Spalati bine inainte portocala, cu apa fierbinte si cu ajutorului unui burete abraziv.


Conectam aparatul de gatit Crock Pot slow cooker Digital 4,7 l la o sursa de curent, selectam modul High si durata de 1 ora. Acoperim vasul si lasam sa gateasca.


Intre timp, punem pe foc o craticioara cu 200 de zahar brut si o canita mica de apa. lasam sa fiarba pana devine lipicios, dam deoparte.


Dupa ce aparatul Crock Pot a incheiat programul de gatit, trece automat pe functia de pastrare la cald.


Deconectam aparatul, turnam siropul peste placinta, direct in vas si lasam la racit acolo.


Servim cu un ceai sau limonada!

 

TIPS-URI

1

la astfel de placinte, am un singur pont: atentie la miezul de nuca, sa nu se strecoare vreo coaja de nuca :)))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta invartita, cu nuca, ciocolata si sirop de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

T I M E A 1

09.09.2015, 22:39

MOKUSKA 1

10.09.2015, 09:43

miki_a 1

10.09.2015, 15:41

Cum arata de bine!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcovi si nuci la slow cooker Crock Pot