Placinta invartita cu urda, branza de oi si marar

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 21 Aug 2012 | 7745 vizualizari

 

Ruxy multumesc ptr idee, a iesit o placinta savuoarasa! Am readaptat reteta ta cu ce ingrediente am gasit in frigider! ;)

 

INGREDIENTE

  • foi de placinta 1 pachet,
  • urda 300 g.,
  • branza veche de oi 200 g.,
  • crema de branza 200 g.,
  • iaurt 500 ml,
  • ulei de masline 50 ml.,
  • 2 galbenusuri,
  • marar proaspat 1 legatura,
  • sare iodata,
  • unt 150 g.,
  • 1 galbenus de ou ptr uns,
  • seminte de in
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta invartita cu urda, branza de oi si marar:

Toate felurile de branza, iaurtul,  galbenusurile, uleiul de masline si mararul tocat marunt, se pun intr-un bol, se adauga si se amesteca energic pana se omogenizeaza  toate ingredientele. Se ung foile de placinta cu amestecul de branza si se ruleaza cate doua, asezandu-se intr-o tava tapetata cu foaie de pergament. Se unge placinta cu galbenusul de ou, amestecat cu 1 lingura de ulei de masline, se presara putina sare iodata si seminte de in, apoi se introduce la cuptor ptr cca. 30 de minute la 200 grade. Dupa ce s/a copt placinta se scoate din cuptor, se presara untul topit deasupra placintei si se lasa la cald cca. 10 minute.

Se serveste calda sau rece dupa gustul fiecaruia. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta invartita cu urda, branza de oi si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rux 1

22.08.2012, 16:23

Absolut minunata! Asta era si ideea sa o poti inlocui cu orice fel de branza...bravo! Arata splendid! Te imbratisez si ma bucur ca ai incercat-o...iti multumesc!

mirela0911 1

22.08.2012, 18:23

Tare buna e!

ralu_ca 1

04.04.2014, 08:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L