Oua umplute

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2014 | 12385 vizualizari

 

Pe langa salata cu vinete, acest aperitiv este preferatul meu din copilarie. De obicei,clasic, il fac cu pate de porc sau pui, dar cum de data asta am uitat sa cumpar pateu, am facut ouale cu crema de branza, ca asta era disponibila in frigider. Au iesit la fel de bune ca si cele clasice....

 

INGREDIENTE

  • 8 oua fierte

pt umplutura:

  • galbenusurile de la cele 8 oua
  • sare si piper alb dupa gust
  • 2-3 linguri Branza proaspata de la Delaco
  • 1 lingura marar proaspat tocat fin
  • 2-3 linguri sos de maioneza cu smantana

pt sosul de maioneza:

  • 1 galbenus crud
  • 1 galbenus fiert
  • 100-150 ml ulei de floarea soarelui
  • sare dupa gust
  • 2-3 linguri smantana grasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute:

Ouale se fierb in apa cu sare pt 10-15 minute. Se pun sub jet de apa rece si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja si se taie in doua. Galbenusurile se dau deoparte intr-un castron, se zdrobesc cu furculita, se adauga sare si piper dupa gust, branzica proaspata si se amesteca compozitia. 

Pt sosul de maioneza: zdrobim bine cu o furculita galbenusul de ou fiert, adaugam si galbenusul crud, le mixam si adaugam in fir subtire uleiul pt a forma maioneza. La urma adaugam sare dupa gust si 2-3 linguri de smantana grasa. Din maioneza formata luam 2-3 linguri, le punem peste amestecul de galbenusuri cu branza, adaugam si mararul si le amestecam. Punem pasta pregatita in pos sau intr-o punga si umplem jumatatile de albus. Pe un platou punem sosul de maioneza cu smantana, iar peste sos ouale umplute.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

daca va place mararul puteti sa puneti o lingura de marar mai mult, data viitoare asa voi face

2

de preferat a se pregati in ziua cand se consuma

RETETA IN IMAGINI

Oua umplute-0
Oua umplute-1
Oua umplute-2
Oua umplute-3
Oua umplute-4
Oua umplute-5
Oua umplute-6
Oua umplute-7
Oua umplute-8

COMENTARII (35)

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

04.01.2014, 18:16

Rux

Rux 1

04.01.2014, 23:02

Arata grozav

diaconta

diaconta 1

05.01.2014, 20:37

foarte fain totusi incerc sa mai raresc ouale o vreme din alimentatie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!