Placinta rasucita cu branza

de RuxyRux in Prajituri, 30 Oct 2013 | 13590 vizualizari

 

Arata ca un tort, dar va asigur ca e o placinta delicioasa :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr. faina
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte caldut
  • 2 oua( la temperatura camerei)
  • 3 linguri iaurt( la temperatura camerei)
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Umplutura:
  • 500 gr branza sarata (mie imi place Hochland de vaca la cutie de metal)
  • 1 cana de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja de la o portocala razuita
  • 2 oua si 2 galbenusuri
  • Sos:
  • 400 gr iaurt
  • 300 gr smantana
  • 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • vanilie
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rasucita cu branza:

Aluatul este unul foarte bun si manevrabil.


Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta, rezulta o coca elastica care se va lasa la crescut pana isi va dubla volumul( depinde cat este de cald in bucatarie, poate dura si o ora si jumatate).


Se amesteca ingredientele pentru umplutura si se lasa deoparte.


Cand a crescut aluatul, se ia si se pliaza de trei ori apoi se intinde usor( atat de usor incat eu am intins cu mana foaia ).


Se intinde umplutura peste foaie.


Se pliaza parte peste parte apoi se rasuceste cu grija( se poate sa iasa putin umplutura dar nu va speriati, sau puteti renunta sa o rasuciti)


Se aseaza in forma( eu am pus-o intr-o forma mare de tort cu inel detasabil pe care am tapetat-o cu ulei si faina).


Se coace pentru 25 de minute( pe programul de o ora de patiserie la 180 de grade).


Intre timp se prepara sosul amestecand iaurtul cu smantana, ouale, zaharul si vanilia.


Dupa cele 25 de minute scoatem placinta si turnam cu grija sosul deasupra.


Mai lasam inca 35 de minute placinta la cuptor.


Dupa ce scoatem placinta o lasam putin sa se raceasca apoi o desprindem usor din forma.


Se poate taia si calda, combinatia e grozava... asa ca placinta e minunata :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rasucita cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

MIUTA 1

31.10.2013, 15:46

Arata super bine si sigur e delicioasa

tanyapatap 1

02.05.2014, 19:18

RuxyRux 1

02.05.2014, 21:25

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Briose de post cu nuci si stafide