Vanilla Cupcakes with Rasberry frosting

de Ela68 in Prajituri, 5 Mar 2013 | 1708 vizualizari

 

Am folosit zmeura proaspata care da un gust racoritor si accentueaza in acelasi timp savoarea ciocolatei albe.
Pentru cine doreste, poate face aluatul brioselor avand ca baza ciocolata, astfel, gustul fructelor se va simti mult mai puternic.

 

INGREDIENTE

  • ingrediente briose :
  • 200 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte
  • 110 gr unt moale
  • 1 lingurita zahar vanilat alb pudra
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • Pentru frosting :
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 125 gr mascarpone
  • 300 gr zmeura
  • 200 gr zahar
  • 2 foi de gelatina
  • decor :
  • zmeurici si inimioare de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vanilla Cupcakes with Rasberry frosting:

Amestecam untul si zaharul. Adaugam oul si amestecam bine pana obtinem un aluat cremos. Adaugam zaharul vanilat. Apoi alternativ laptele si faina amestecata cu praful de copt. Adaugam carliontii de ciocolata si umplem 3/4 formele de briose (unse cu unt) cu amestecul obtinut si se dau la cuptor la foc mediu circa 25 minute.


Pentru frosting: Mai intai topim la bain-marie ciocolata cu 100 ml frisca lichida. Lasam la rece 2-3 ore, dupa care batem cu mixerul pana obtinem crema de ciocolata. Zmeura impreuna cu zaharul se pun pe foc si se lasa 15 minute sa fiarba. Se lasa sa se raceasca si se strecoara. Se bate cu mixerul crema de mascarpone impreuna cu siropul de zmeura, se adauga apoi crema de ciocolata, cele 100 ml de frisca ramasa-mixata si gelatina hidratata.


Decoram cu zmeurici si inimioare de ciocolata .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vanilla Cupcakes with Rasberry frosting" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

COMENTARII (18)

diana_k 1

06.03.2013, 17:38

ce frumoas esunt...si buneeee

mena29 1

06.03.2013, 18:49

Ela68 1

06.03.2013, 20:15

multumesc fetelor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!