Placinta rasucita cu branza

de RuxyRux in Prajituri, 30 Oct 2013 | 19972 vizualizari

 

Arata ca un tort, dar va asigur ca e o placinta delicioasa :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr. faina
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte caldut
  • 2 oua( la temperatura camerei)
  • 3 linguri iaurt( la temperatura camerei)
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Umplutura:
  • 500 gr branza sarata (mie imi place Hochland de vaca la cutie de metal)
  • 1 cana de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja de la o portocala razuita
  • 2 oua si 2 galbenusuri
  • Sos:
  • 400 gr iaurt
  • 300 gr smantana
  • 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • vanilie
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rasucita cu branza:

Aluatul este unul foarte bun si manevrabil.

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta, rezulta o coca elastica care se va lasa la crescut pana isi va dubla volumul( depinde cat este de cald in bucatarie, poate dura si o ora si jumatate).

Se amesteca ingredientele pentru umplutura si se lasa deoparte.

Cand a crescut aluatul, se ia si se pliaza de trei ori apoi se intinde usor( atat de usor incat eu am intins cu mana foaia ).

Se intinde umplutura peste foaie.

Se pliaza parte peste parte apoi se rasuceste cu grija( se poate sa iasa  putin umplutura dar nu va speriati, sau puteti renunta sa o rasuciti)

Se aseaza in forma( eu am pus-o intr-o forma mare de tort cu inel detasabil pe care am tapetat-o cu ulei si faina).

Se coace pentru 25 de minute( pe programul de o ora de patiserie la 180 de grade).

Intre timp se prepara sosul amestecand iaurtul cu smantana, ouale, zaharul si vanilia.

Dupa cele 25 de minute scoatem placinta si turnam cu grija sosul deasupra.

Mai lasam inca 35 de minute placinta la cuptor.

Dupa ce scoatem placinta o lasam putin sa se raceasca apoi o desprindem usor din forma.

Se poate taia si calda, combinatia e grozava... asa ca placinta e minunata :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rasucita cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si iaurt