Placinta rulata cu mere

de Rocsi in Prajituri, 29 Sep 2012 | 5815 vizualizari

 

O placinta pufoasa, delicioasa, aromata si se cere repetata, cam asa o descriu eu.Ii multumesc pentru reteta dragei mele Gaby!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 cana cu lapte
  • 100 gr unt
  • 1 cub 25 gr drojdie
  • 4 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 600 gr faina

Umplutura:

  • 10 mere mari
  • 1 lingura unt
  • 6-7 linguri zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat cu pastai de vanilie
  • scortisoara
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rulata cu mere:

Aluatul:

Intr-un bol punem faina.

Peste adaugam oul, zaharul, praful de sare, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat.

Laptele il punem intr-un ibric si adaugam untul taiat cubulete.

Le punem pe foc doar cat sa fie caldut lapte si untul sa se topeasca (deci nu fierbinte sau cald , ci caldut).

Drojdia o amestecam cu o lingurita de zahar si o frecam pana se dizolva.

Incorporam drojdia in faina, apoi incepem sa punem cate putin din amestecul de lapte- unt si framantam bine.

Tot turnam pana aluatul devine nelipicios, dar usor de modelat. ( eu nu am folosit tot amestecul de lapte cu unt, mi-a mai ramas putin).

Il mai framantam putin, apoi il lasam la dospit acoperit cu un prosop curat.

Umplutura:

Merele le curatam si le dam pe razatoare cu ochiuri mari.

Stoarcem surplusul de suc, pe care bineinteles nu il aruncam ci il bem noi ca doar e plin de vitamine :) .

Intr-o tigaie punem untul la topit.

Adaugam merele stoarse si zaharul.

Le lasam pana se inmoaie putin si nu mai au deloc zeama, iar la sfarsit aromatizam cu scortisoara si zaharul vanilat.

Tragem tigaia de pe foc si lasam umplutura sa se racoreasca.



Aluatul il impartim in doua.

Presaram pe masa de lucru putina faina si intindem prima foaie cu sucitorul.

Punem jumatate din umplutura si o intindem uniform, apoi rulam placinta.


La fel procedam si cu a 2 a foaie.

Intr-o tava punem hartie de copt si asezam placintele.

Le crestam putin cu un cutit, batem un ou spuma si cu un penson le ungem.


Le introducem in cuptorul incins, le lasam pana sunt bine coapte si au o culoare frumoasa, ca in poza (eu le-am lasat cam 45-50 de minute).


Le scoatem cand sunt gata, le lasam vreo 10 minute sa se racoreasca, apoi le acoperim cu un prosop curat sa ramana fragede.

Le pudram cu zahar si servim.


Sursa de inspiratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rulata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (61)

Rocsi 1

01.10.2012, 19:52

Multumesc Toamna!

Sim0na 1

02.10.2012, 10:43

frumoasa si delicioasa!!!

Rocsi 1

02.10.2012, 11:04

Multumesc mult Simona!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura ora 12 cu visine

pe 23.06 la 18:14

Desert prajitura cu ghimbir

pe 23.06 la 17:55

Ciorba de burta

de Adi 4

pe 23.06 la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac