Placinta sarata cu telemea si oregano

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 2 Feb 2013 | 2008 vizualizari

 

Pofta mare, mon cher....Pofta mare de placinta dobrageana. Imi plac la nebunie saraturile, le prefer oricand dulciurilor.
Asa ca aseara la ora 10, am prestat o placinta condimentata!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 400 gr telemea sarata
  • 200 gr branza framantata
  • 400 gr smantana grasa
  • 4 oua
  • oregano
  • ulei masline aromat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta sarata cu telemea si oregano:

Intr-un castron, am faramitat telemeaua si am amestecat-o cu branza. Am adaugat 2 oua si am amestecat. Apoi am adaugat jumatate din smantana si am amestecat iar.


Am intins foile de placinta, am uns cu ulei de masline aromat pe prima foaie, am umplut cu branza si am rulat. Am folosit cam 4-5 foi la fiecare placinta rulata.


Intr-o forma de copt termorezistenta, unsa cu putin ulei masline, am asezat 4 randuri de placinta. Restul de smantana am amestecat-o cu cele doua oua si am turnat compozitia peste placinte. Am avut grija sa presez un pic, sa se distribuie uniform compozitia de deasupra. Am presarat oregano din plin si am copt la cuptorul incins, cam 30 min.


Dupa ce s-a copt, am scos, am portionat si am mai dat vreo 10 min la cuptor.


 

TIPS-URI

1

A iesit excelenta cu oregano si cu ulei de masline aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta sarata cu telemea si oregano" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

alba_zori 1

04.02.2013, 12:01

prea branzicioasa mai..ma oftic ca nu pot s-o mananc si eu

laura_n 1

04.02.2013, 12:17

Alba
multumesc tuturor

Teo 1

04.02.2013, 22:25

imi place de mor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
"Tort" de mamaliga