Placinta saseasca by RUXY - revizuita si adaugita

de DIANA B in Dulciuri, 7 Mar 2011 | 6529 vizualizari

 

Azi mi-am consultat pagina si vazand ca m-am oprit la reteta cu nr 13 , am zis ca tre' sa fac ceva ... si ptr ca ieri natia ortodoxa a intrat in post , am zis hai , sa fac si eu ceva ... chiar daca familia mea ( catelul , sotul si eu ) nu putem si (cred) nici vointa nu prea avem ...
Si cum lasat de sec fara placintele , fripturica si-un pahar de vin nu se poate , m-am hotarat sa apelez la FAVO , si cum cea mai usurica mi s-a parut reteta lui RUXY , careia-i si multumesc mult de tot , m-am pus pe treaba .... noua ne-a placut ce-a iesit

 

INGREDIENTE

  •  Blat
  • 1 l lapte dulce
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 6 lg de fructoza (zahar)
  • coaja rasa de la o porto
  • 200 g gris
  • Umplutura
  • 500 branza dulce de vaci
  • fructoza ( zahar ) dupa gust , eu am pus 10 lg
  • 6 oua ( mari si de la gaina de curte )
  • 50 g faina
  • 100 g stafide
  • 2 plicuri ZV
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • ceva unt si gris sau pesmet ptr tava
  • 1 plic praf de copt
  • ............ si cam atat ... sa fi uitat ceva ???
  • daaaaaaaaaaa , un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta saseasca by RUXY - revizuita si adaugita:

Se pune laptele la fiert intr-o cratita unsa cu putin ulei ( ptr a nu se lipi ) cu ZV si cu fructoza , iar cand clocoteste se adauga grisul in ploaie , ptr a nu face cocoloase . Imediat am si intrerupt focul si-am lasat sa se umfle grisul si sa se raceasca .


In acest timp , am amestecat toate ingredientele ptr umplutura : branza , zaharul , ouale , ZV ,PC( nu computerul dragele mele , praful de copt hihihi ) stafidele hidratate , faina si coaja de porto ............ (doamne , de ce mi-o fi asa lene sa scriu , acum o inteleg pe Adina Mitinita)


Se pregateste tava , care se va unge cu unt si se va tapeta cu ce vreti voi , in care se va aseza patul de gris , lingura cu lingura si peste care se va turna umplutura de branza .


Se da la cuptorul preincins , la 180 de grade , vreme de-o ora ... depinde de cuptor .


Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra si se mai dichiseste cu ce vreti voi .


Noua ne-a placut , sper sa va placa si voua ( e f usor de facut , mai mult mi-a luat sa tastez )

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta saseasca by RUXY - revizuita si adaugita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Anamaria7 1

21.03.2011, 22:43

uite o reteta ingenioasa care merita incercata cat de curand! mai ales ca e cu brrrrranza

DIANA B 1

22.03.2011, 09:35

@Anamaria7 - ms , ms ... si usor de executat

adry88 1

11.06.2011, 17:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!