Placinta saseasca cu mirodenii

de simona72 in Prajituri, 5 Iul 2013 | 8760 vizualizari

 

A fost invazie de placinta saseasca de cind a fost postata de Corina:))...asa ca de cind am vazut-o am zis ca inevitabil am sa o fac. Asa ca i-a venit rindul si a iesit o minunatie

 

INGREDIENTE

  • 800 ml lapte
  • 200 gr gris
  • 3 linguri zahar
  • 1 anason stelat
  • 1 baton scortisoara
  • 1/2 nucsoara
  • 2-3 cuisoare
  • pt crema:
  • 500 gr brinza dulce vaci (de la Lidl)
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri smantina
  • 4 oua
  • 50 gr faina
  • 50 gr unt topit
  • 1 esenta vanilie Bourbon
  • pt decor:
  • zahar pudra vanilat
  • scortisoara pudra
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta saseasca cu mirodenii:

Punem laptele la foc intr-o craticioara ca pt gris cu lapte. In cazul meu am ales sa fac placinta saseasca cu mirodenii, iar atunci cind am pus laptele la fiert am adaugat anason stelat, 1 baton scortisoara, 2-3 cuisoare, o bucatica de nucsoara (aproximativ 1/2) si 3 linguri de zahar. Cind laptele incepe sa fiarba scoatem mirodeniile afara si adaugam grisul in ploaie. In tot acest timp mestecam cu un tel pt a evita prinderea de fundul vasului. Lasam sa fiarba grisul 10 minute, iar apoi il transferam intr-un vas termorezistent uns cu unt. 

Pt crema: brinza de vaci o maruntim cu furculita daca este cazul, adaugam smantina, zaharul si ouale si le amestecam bine.Adaugam untul topit, vanilia, iar la urma de tot faina. Amestecam bine sa nu ramina cocoloase si punem crema de brinza peste grisul cu lapte din vas. Dam la cuptorul incins la 180 grade pt20 minute pina devine rumena pe deasupra. Cind se raceste presaram pe deasupra zahar pudra vanilat si scortisoara pulbere.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

taiati-o atunci cind este doar calduta ca sa evitati sa se imprastie in vas

2

daca o doriti mai dulce puneti mai mult zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta saseasca cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (35)

Rocsi 1

05.07.2013, 22:32

Imi si imaginez cat de buna este

Valclaudia 1

06.07.2013, 08:02

eu doar acum am vazut-o, la tine! ar imi place tare mult cum arata

danakarin 1

06.07.2013, 09:17

Arata gustoasa din cale afara!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tartă cu urdă şi coacăze roşii