Prăjitură Tiramisu

de elucubratiiculinare in Prajituri, 25 Iun 2013 | 7819 vizualizari

 

Reteta adaptata dupa Tiramisu reţeta originală

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 gălbenușuri
  • 150 g zahăr
  • 5 albușuri
  • 150 g făină
  • 1 lingură praf de copt
  • 3 linguri miere
  • Crema:
  • 250 ml smântână pentru frișcă
  • 500 g mascarpone
  • 50 ml Amaretto- lichior de migdale
  • 3 linguri miere
  • 300 ml cafea espresso
  • 50 ml Amaretto - lichior de migdale
  • 1 lingură pudră cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Tiramisu:

Încingem cuptorul la 180 grade C. Tapetăm o tavă cu hârtie pergament și o ungem cu puțin ulei.

Amestecăm gălbenușurile cu zahărul și mierea - de preferat pe baie de aburi. Batem albușurile spumă. Adăugăm făina cernută cu praful de copt peste gălbenușuri amestecând bine. La sfârșit adăugăm albușurile spumă și amestecăm ușor cu o lingură până la omogenizarea compoziției. Se toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie și se dă la cuptor pentru 20-25 minute. Când este gata, se scoate și se lasă să se răcească în tavă.

După ce s-a răcit se răstoarnă și se îndepărtează hârtia de copt. Se taie marginile, apoi se taie în două pe orizontală.

Pentru umplutură amestecăm mascarpone cu frișca, Amaretto și mierea. Amestecăm cafeaua cu 50 ml Amaretto, apoi se împarte în două părți egale.
Punem blatul pe o tavă, se însiropează cu jumătate din cantitatea de cafea, întindem jumătate de cremă. Acoperim cu celălalt blat pe care-l însiropăm cu cafea și întindem restul de cremă.

Se dă la rece - de preferat peste noapte. În momentul servirii se pudrează cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

RuxyRux 1

18.07.2013, 21:18

Minunat! La multi ani, buni, frumosi si fericiti!

Xandrinne 1

18.07.2013, 23:23

La multi ani!!

elucubratiiculinare 1

21.07.2013, 20:58

multumesc tuturor pentru urari si imi cer scuze ca am lipsit asa mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală