Prăjitură Tiramisu

de elucubratiiculinare in Prajituri, 25 Iun 2013 | 5170 vizualizari

 

Reteta adaptata dupa Tiramisu reţeta originală

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 gălbenușuri
  • 150 g zahăr
  • 5 albușuri
  • 150 g făină
  • 1 lingură praf de copt
  • 3 linguri miere
  • Crema:
  • 250 ml smântână pentru frișcă
  • 500 g mascarpone
  • 50 ml Amaretto- lichior de migdale
  • 3 linguri miere
  • 300 ml cafea espresso
  • 50 ml Amaretto - lichior de migdale
  • 1 lingură pudră cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Tiramisu:

Încingem cuptorul la 180 grade C. Tapetăm o tavă cu hârtie pergament și o ungem cu puțin ulei.


Amestecăm gălbenușurile cu zahărul și mierea - de preferat pe baie de aburi. Batem albușurile spumă. Adăugăm făina cernută cu praful de copt peste gălbenușuri amestecând bine. La sfârșit adăugăm albușurile spumă și amestecăm ușor cu o lingură până la omogenizarea compoziției. Se toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie și se dă la cuptor pentru 20-25 minute. Când este gata, se scoate și se lasă să se răcească în tavă.


După ce s-a răcit se răstoarnă și se îndepărtează hârtia de copt. Se taie marginile, apoi se taie în două pe orizontală.


Pentru umplutură amestecăm mascarpone cu frișca, Amaretto și mierea. Amestecăm cafeaua cu 50 ml Amaretto, apoi se împarte în două părți egale.

Punem blatul pe o tavă, se însiropează cu jumătate din cantitatea de cafea, întindem jumătate de cremă. Acoperim cu celălalt blat pe care-l însiropăm cu cafea și întindem restul de cremă.


Se dă la rece - de preferat peste noapte. În momentul servirii se pudrează cu cacao.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

RuxyRux 1

18.07.2013, 21:18

Minunat! La multi ani, buni, frumosi si fericiti!

Xandrinne 1

18.07.2013, 23:23

La multi ani!!

elucubratiiculinare 1

21.07.2013, 20:58

multumesc tuturor pentru urari si imi cer scuze ca am lipsit asa mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală, cu ciocolata neagra