Prajitura Tosca

de Oana in Prajituri, 20 Ian 2010 | 33439 vizualizari

 

Adaptare dupa Anca si Miha :))

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 albusuri
  • 150 g zahar
  • 100g mac
  • 100 g cocos
  • 2 linguri faina
  • un plic praf de copt

Crema de vanilie:

  • 8 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 300 ml lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un pachet unt (200g)
  • o fiola esenta vanilie
  • o lingurita coaja de portocala rasa

Glazura:

  • o ciocolata amaruie (100g)
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Un pachet de biscuiti simpli (150g)

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Modul de preparare este acelasi ca la cubuletele delicioase


Blatul: albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga macul si cocosul, putin cate putin, amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn, foarte lejer, sa nu se lase. Eu am avut cocos multicolor, a iesit tare dragut blatul! Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se coace la foc mic, in tava aragazului tapetata cu hartie de copt. Este gata cand se aureste la suprafata.


Crema: Galbenusurile se bat cu zaharul pana se albesc, se adauga apoi amidonul si laptele si se pune pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se adauga untul taiat felii, se amesteca pana se topeste apoi se lasa la racit. Se adauga in crema rece esenta de vanilie si coaja de portocala.


Glazura: se topeste untul cu ciocolata si frisca lichida, pana se omogenizeaza, apoi se lasa putin la racit.


Se scoate hartia de copt de pe blat, blatul se pune inapoi in tava, apoi se unge cu toata crema, se aseaza biscuitii pe toata suprafata iar deasupra se toarna si se niveleaza glazura. Se lasa la rece cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

tia 1

16.10.2012, 15:21

ii super buna

Bya Ralu 1

16.10.2012, 16:30

buna praji

naty_renate 1

30.09.2013, 13:35

e foarte buna eu am facut..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foaie de napolitana si blat cu nuca