Prajitura Tosca

de Oana in Prajituri, 20 Ian 2010 | 40247 vizualizari

 

Adaptare dupa Anca si Miha :))

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 albusuri
  • 150 g zahar
  • 100g mac
  • 100 g cocos
  • 2 linguri faina
  • un plic praf de copt

Crema de vanilie:

  • 8 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 300 ml lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un pachet unt (200g)
  • o fiola esenta vanilie
  • o lingurita coaja de portocala rasa

Glazura:

  • o ciocolata amaruie (100g)
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Un pachet de biscuiti simpli (150g)

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Modul de preparare este acelasi ca la cubuletele delicioase

Blatul: albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga macul si cocosul, putin cate putin, amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn, foarte lejer, sa nu se lase. Eu am avut cocos multicolor, a iesit tare dragut blatul! Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se coace la foc mic, in tava aragazului tapetata cu hartie de copt. Este gata cand se aureste la suprafata.

Crema: Galbenusurile se bat cu zaharul pana se albesc, se adauga apoi amidonul si laptele si se pune pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se adauga untul taiat felii, se amesteca pana se topeste apoi se lasa la racit. Se adauga in crema rece esenta de vanilie si coaja de portocala.

Glazura: se topeste untul cu ciocolata si frisca lichida, pana se omogenizeaza, apoi se lasa putin la racit.

Se scoate hartia de copt de pe blat, blatul se pune inapoi in tava, apoi se unge cu toata crema, se aseaza biscuitii pe toata suprafata iar deasupra se toarna si se niveleaza glazura. Se lasa la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 500 lei
1299.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (49)

tia 1

16.10.2012, 15:21

ii super buna

Bya Ralu 1

16.10.2012, 16:30

buna praji

naty_renate 1

30.09.2013, 13:35

e foarte buna eu am facut..

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu urda si visine

de oanapl 7

ieri la 16:32

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

de oanapl 7

ieri la 15:45

Desert prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie

de dantes 5

ieri la 10:42

Desert cornulete umplute cu alune de padure

pe 14.05 la 21:27

Desert amandine

pe 14.05 la 16:27

TOP
utilizatori

mirela0911

3438 puncte

Rocsi

2799 puncte

oanapl

2763 puncte

Constelatialeu

2762 puncte

 Adi

1600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trunchi de copac