Prajitura Noire

de gaby_duceag in Prajituri, 28 Mai 2011 | 12644 vizualizari

 

Asa cum am mai spus, exista retete pe care e suficient sa le vad o data, ca sa aiba un impact obsedant asupra mea :))). Daca altele stau cuminti si-si asteapta randul, aceasta da din coate sa fie prima: executata si savurata pana la ultima firimitura. Asa s-a intamplat cu aceasta Noire, care mi-a facut noptile si mai negre intrebandu-ma soptit dar sinistru: cand ma faci? cand ma faci? cand ma faci? :))))
Te-am facut, mai! Ia sa vad, ce mai zici cand n-o sa mai fii nici macar o firimitura-n coltul gurii? :))
Licutza face niste pozeeeee, de raman la propriu cu gura cascata. Are talent fotografic cu carul. Cred ca in primul rand din "vina" asta a avut asa coliziune asupra retinei mele , inainte de pasiunea mea pentru..ciocolata!
Ce mai stiu a lungi vorba fara rost :))).

Pentru aceasta prajitura, Licuta a folosit ciocolata amaruie , dar pentru ca puilor mei nu le place, eu am pus ciocolata cu lapte dar am mai adaugat cacao in amestec.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 160 gr biscuiti
  • 4 linguri cacao neagra
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 250 ml frisca nebatuta
  • 15 gr gelatina
  • 2 linguri coniac (eu am pus whisky, nu am avut coniac)
  • o lingura cu varf zahar pudra
Pentru sosul de ciocolata
  • 50 gr ciocolata
  • 50 ml  frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire:

Pentru inceput zdrobim biscuitii la robot. Eu nu am avut cu cacao, asa cum prevedea reteta si am folosit biscuiti fara cacao dar am adaugat cacao neagra, doua linguri. Am topit 75 gr unt si am pus peste biscuiti , framantand cu mana.
Am tapetat o forma de chec cu folie alimentara si am pus amestecul presand usor cu o lingura. Eu am o tava destul de lata si lunga , voi puteti pune intr-o tavita de chec mai mica dac-o vreti inalta.
Am bagat la frigider.

Am topit pe baie de abur ciocolata impreuna cu doua linguri frisca.
Am racit si am adaugat zaharul pudra, frisca, cacaua, whisky-ul si restul de unt.
Eu am bagat blenderul, nu cred ca > conteaza atat de mult consistenta amestecului, gelatina va fi cea care o va lega.

Am pus intr-un castronel metalic gelatina impreuna cu 150 ml apa. Am lasat aprox. 5 minute (chiar nu are importanta cat timp o lasati) apoi am pus pe baie de abur si am lasat pana s-a diluat complet.
Am adaugat peste amestecul de ciocolata.
Am turnat compozitia rezultata peste biscuiti si am dat la frigider.

Am lasat peste noapte.
Am rasturnat si am taiat-o-n doua. (nu am platou asa de lung)
Am preparat sosul prin topirea la foc mic a ingredientelor si am turnat usor peste prajitura.


Am ornat cu cirese.
Puteti pune ciocolata rasa, frisca, inghetata....

Deja am mancat 4 felii . Zau nu stiu unde o sa ajung asa.:-S

 

ps. la mine s-au format 3 straturi in loc de doua; nu am idee de ce :D.
Sursa

TIPS-URI

1

daca ar fi s-o repet as proceda altfel la stratul cu gelatina.

2

As topi ciocolata cu putina frisca. Restul de frisca as mixa-o bine. Gelatina as dilua-o pe baie de abur si as adauga-o doar in ciocolata. Cand s-ar raci as amesteca cu frisca, untul frecat spuma, coniacul si zaharul. As omogeniza usor si as adauga peste biscuiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (147)

Florentina_Cristina 1

29.01.2014, 12:33

delicios arata foarte bine

Krystyan Trendy 1

18.05.2014, 12:34

buna prajitura

Xandrinne 1

30.05.2014, 16:13

Yummy, o trec la favorite, nu am cum altfel!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajiturica prajiturelelor