Prajitura cu branza de vaci

de Lavinia in Prajituri, 2 Sep 2013 | 11090 vizualizari

 

Foarte frageda si delicioasa.Sursa de inspiratie :Gabi,Rocsi si Babi cu mici modificari :-)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 160 g unt
  • 3 oua mici(2 mari)
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la 1 lamaie
  • 350-400 g faina
  • 1 praf de copt
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 300 g smantana
  • 4 oua mari (eu am folosit 6 foarte mici)
  • 4 linguri gris (80 g)
  • 250 g zahar
  • 2 lingurite vanilie
  • 100 g stafide inmuiate in rom
  • coaja de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci:

Aluat:


Freaca untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat. Adauga ouale,unul cate unul si mixeaza bine dupa fiecare. Adauga praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,coaja de lamaie si faina treptat pana rezulta un aluat usor de modelat care nu se mai lipeste de maini. Inveleste aluatul intr-o folie si baga-l la frigider pentru 2 ore.(Eu l-am lasat peste noapte)


Umplutura:


mixeaza branza de vaci cu zaharul si vanilia. Adauga pe rand ouale si mixeaza bine. Adauga smantana ,coaja de lamaie,grisul si stafidele si amesteca pana se incorporeaza bine.


Imparte aluatul in 2.


Din prima parte intinde o foaie subtire pe care o pui in tava tapetata cu hartie de copt (35/25 cm) si presara putin gris pe ea.


Adauga umplutura si niveleaza bine cu o spatula.


Rade pe razatoarea mare sau rupe in bucatele mici cealalta parte de aluat si pune-o pe toata suprafata prajiturii.


Coace prajitura in cuptorul preincalzit pentru 50-60 de minute .(testul scobitorii)


Las-o putin la racit apoi pudreaza cu zahar pudra


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

nilgun 1

08.09.2013, 10:56

yummyyyy

ALINAELMO 1

29.09.2013, 11:26

Lavinia 1

29.09.2013, 17:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu blat de ciocolata Dukan