Prajitura cu branza de vaci

de Lavinia in Prajituri, 2 Sep 2013 | 11895 vizualizari

 

Foarte frageda si delicioasa.Sursa de inspiratie :Gabi,Rocsi si Babi cu mici modificari :-)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 160 g unt
  • 3 oua mici(2 mari)
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la 1 lamaie
  • 350-400 g faina
  • 1 praf de copt
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 300 g smantana
  • 4 oua mari (eu am folosit 6 foarte mici)
  • 4 linguri gris (80 g)
  • 250 g zahar
  • 2 lingurite vanilie
  • 100 g stafide inmuiate in rom
  • coaja de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci:

Aluat:


Freaca untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat. Adauga ouale,unul cate unul si mixeaza bine dupa fiecare. Adauga praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,coaja de lamaie si faina treptat pana rezulta un aluat usor de modelat care nu se mai lipeste de maini. Inveleste aluatul intr-o folie si baga-l la frigider pentru 2 ore.(Eu l-am lasat peste noapte)


Umplutura:


Mixeaza branza de vaci cu zaharul si vanilia. Adauga pe rand ouale si mixeaza bine. Adauga smantana ,coaja de lamaie,grisul si stafidele si amesteca pana se incorporeaza bine.


Imparte aluatul in 2.


Din prima parte intinde o foaie subtire pe care o pui in tava tapetata cu hartie de copt (35/25 cm) si presara putin gris pe ea.


Adauga umplutura si niveleaza bine cu o spatula.


Rade pe razatoarea mare sau rupe in bucatele mici cealalta parte de aluat si pune-o pe toata suprafata prajiturii.


Coace prajitura in cuptorul preincalzit pentru 50-60 de minute .(testul scobitorii)


Las-o putin la racit apoi pudreaza cu zahar pudra


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

nilgun 1

08.09.2013, 10:56

yummyyyy

ALINAELMO 1

29.09.2013, 11:26

Lavinia 1

29.09.2013, 17:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta