Placinta taraneasca

de gaby_duceag in Porc, 5 Oct 2010 | 20861 vizualizari

 

Recunosc ca una dintre fetele pe care le apreciez cel si cel mai mult pe acest site, este Epurasha:). Atat de mult imi place cum face ea papa si din ce a ramas. Nu stiu de ce eu si datorita acestui aspect consider o femeie gospodina. Imi aminteste mereu de mama, care din putin facea mult, de papam noi toti din casa si era imposibil sa nu mai fie mereu unul in plus la masa. Asa ca azi,...ma uitam prin frigider...Aveam intr-o craticioara niste piure ramas si o bucata de cotlet de porc de vreo..400 grame ramasa cu o zi inainte cand am facut snitele. Asa ca din ce era si cu ce am adaugat am incropit o placinta taraneasca din care am mancat de nu ma puteam opri:d. Ca sa nu mi se para c-am mancat mult, mi-am pus in farfurie o portie normala apoi am mancat direct din vas:))))))

 

INGREDIENTE

  • 400 gr cotlet porc
  • 100 gr costita afumata
  • 2 oua
  • 100 gr branza vaci
  • 100 gr cascaval ras +2 linguri
  • o lingura smantana
  • o ceapa
  • un catel usturoi
  • 2 rosii
  • sare si piper
  • 7-8 cartofi
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta taraneasca:

Am pus intr-o tigaie ulei de masline (4-5 linguri)


Carnea si costitza le-am tocat marunt si le-am amestecat.


Cand s-a incins uleiul am adaugat carnea si am calit-o aproximativ 5 minute.


Am adaugat o cescuta de apa(100 ml). Apoi am tocat ceapa si rosiile decojite iar usuroiul l-am taiat felioare. Am adaugat peste carne.Am lasat la foc pana a scazut apa apoi am oprit focul, am lasat sa se racoreasca si am adaugat doua linguri de cascaval ras si un ou. Am potrivit gustul de sare si piper.


Am turnat amestecul intr-un vas yena uns cu ulei. Deasupra am intins un strat de piure facut din cartofii fierti , pasati cu putin lapte si unt (in cazul meu era gata facut:) ).


Am batut un ou, am adaugat branza de vaci, cascavalul (cele 100 gr ), smantana , sare si am turnat deasupra cartofilor.


Am bagat la cuptor, la foc potrivit pana ce s-a rumenit frumos.


Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

Corinuta 1

13.10.2010, 12:10

asa bunatate si eu as fii manacat direct din vas

vicakitsiou 1

28.03.2014, 18:35

Am facut eri reteta si nea placut foarte mult, eu ma facut o schimbare deoarece la copii mei le place altfel piureul.Il fac din cartofi,morcov sitelina.Incercati si voi este mult mai gustoasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de miel reteta la ceaun
  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de cartofi noi cu fasole verde, la cuptor

de RODIMUR 7

ieri la 18:51

Salata cu mozzarella, rosii si oregano

ieri la 15:58

Salata de avocado cu ton

de Lau 9

pe 08.04 la 21:54

Desert prajitura cu crema de portocale de post

de Rocsi 9

pe 08.04 la 20:28

Cartofi Duchesse, cu branza sarata

de RODIMUR 7

pe 08.04 la 12:42

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la tava cu piure de cartofi