Placinta taraneasca cu cartofi

de ralu_ca in Mancaruri cu carne, 2 Feb 2014 | 9905 vizualizari

 

dupa reteta "miha" a iesit o bunatate

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi
  • 50 g unt
  • lapte
  • sare si piper
  • nucsoara
  • umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 3 rosii
  • 2 oua
  • 100 g cascaval
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • oregano
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta taraneasca cu cartofi:

Cartofii i-am curatat si taiat cubulete, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scurg de apa, se paseaza si se amesteca cu unt si putin lapte fierbinte. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust.


Umputura: Ceapa si usturoiul le-am tocat si le-am calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga morcovul ras, putina apa si se calesc toate impreuna. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se amesteca foarte bine. Sucul obtinut se toarna in tigaie si se omogenizeaza. Cand incepe sa dea in clocot adaugam carnea tocata si amestecam pana aceasta se desface. Daca mai este necesar mai adaugam putina apa si se fierbe la foc mic, pana scade toata zeama si carnea este fiarta. Se condimenteaza cu sare, piper, busuioc si oregano. Lasam sa se raceasca, apoi punem ouale si omogenizam. Compozitia am turnat-o in vas termorezistent uns cu unt si am nivelat. Am acoperit cu piureul de cartofi si cu cascaval ras. Se da la cuptor la foc mediu, pana se topeste cascavalul si prinde o crusta rumena deasupra.


A iesit ceva delicios !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

merisor 1

02.02.2014, 21:15

Foarte buna si foarte bine arata!

Anett 1

02.02.2014, 22:30

Pushaa 1

03.02.2014, 19:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

ieri la 18:35

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Cottage Pie (placinta traditionala englezeasca)