Placinta taraneasca cu cartofi

de ralu_ca in Mancaruri cu carne, 2 Feb 2014 | 9519 vizualizari

 

dupa reteta "miha" a iesit o bunatate

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi
  • 50 g unt
  • lapte
  • sare si piper
  • nucsoara
  • umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 3 rosii
  • 2 oua
  • 100 g cascaval
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • oregano
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta taraneasca cu cartofi:

Cartofii i-am curatat si taiat cubulete, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scurg de apa, se paseaza si se amesteca cu unt si putin lapte fierbinte. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust.


Umputura: Ceapa si usturoiul le-am tocat si le-am calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga morcovul ras, putina apa si se calesc toate impreuna. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se amesteca foarte bine. Sucul obtinut se toarna in tigaie si se omogenizeaza. Cand incepe sa dea in clocot adaugam carnea tocata si amestecam pana aceasta se desface. Daca mai este necesar mai adaugam putina apa si se fierbe la foc mic, pana scade toata zeama si carnea este fiarta. Se condimenteaza cu sare, piper, busuioc si oregano. Lasam sa se raceasca, apoi punem ouale si omogenizam. Compozitia am turnat-o in vas termorezistent uns cu unt si am nivelat. Am acoperit cu piureul de cartofi si cu cascaval ras. Se da la cuptor la foc mediu, pana se topeste cascavalul si prinde o crusta rumena deasupra.


A iesit ceva delicios !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

merisor 1

02.02.2014, 21:15

Foarte buna si foarte bine arata!

Anett 1

02.02.2014, 22:30

Pushaa 1

03.02.2014, 19:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Cottage Pie (placinta traditionala englezeasca)