Placinta vesela

de Constelatialeu in Porc, 15 Mar 2016 | 942 vizualizari

 

Logic ca e vesela pentru ca e prea mult cenusiu in jur si eu vreau curcubeu si veselie.....Un pic de carne tocata, un pic de bacon stateau stinghere si le-am imprietenit eu....si inveselit...

 

INGREDIENTE

  • 275 g aluat foitaj
  • 400 g carne tocata de porc
  • 70 g bacon bucatele mici
  • 1 ceapa mai mare
  • 100 g cascaval
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 oua mici
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta vesela:

Curatam ceapa, morcovul, le spalam, apoi taiem ceapa marunt si radem morcovul pe razatoarea mare.


Punem tigaia wok pe foc, o incingem adaugam putin ulei si punem la calit ceapa, morcovul, presaram sare si piper.


Cand s-au inmuiat putin adaugam si carnea tocata, amestecam bine si lasam cca 10 min pana-si schimba culoerea carnea.


Scoatem amestecul si-l lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam doua oua batute si amestecam bine.


Luam o forma rotunda de ceramica ungem cu ulei apoi asezam aluatul in asa fel incat sa avem si pe marginea formei.


Punem umplutura, nivelam, adaugam baconul si cascavalul ras. Restul de aluat il rupem bucatele mici si-l imprastiem pe toata suprafata placintei. Bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 40 min.


Cand s-a rumenit scoatem placinta de la cuptor, se serveste atat calda cat si rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta vesela" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Geanina87 1

16.03.2016, 12:53

Vreau si eu sa ma inveselesc din placinta ta

elucubratiiculinare 1

16.03.2016, 17:19

super

mirela0911 1

17.03.2016, 20:31

Buna idee, imi place ce a iesit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Sarmale fierte in vin