Placinta-melc cu sunca si mozarella

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 14 Feb 2017 | 1501 vizualizari

 

Dupa cum deja ma stiti, ador retetele rapide si cu ingrediente putine :)) Asa ca v-am mai adus una, cat de buna este, depinde de gusturile fiecaruia. La noi s-a votat in unanimitate ca e buna si o sa mai facem!

 

INGREDIENTE

  • 2 foi aluat de foietaj
  • 6 felii mari de sunca
  • 2 bulgari de mozarella
  • 1 ou
  • sare
  • piper macinat
  • oregano uscat
  • seminte susan
  • chimen sau mac
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta-melc cu sunca si mozarella:

Se scoate din frigider aluatul si se intinde pe masa. Se taie in doua pe lungime.


Tot in doua, se taie si feliile de sunca. Bulgarii de mozarella, dupa ce se storc bine, se taie felii subtiri.


Oul se bate bine cu un praf de sare.


Pe mijlocul foilor, pe lungime, incepem sa asezam feliile de sunca de la un capat la altul. Lasam cam 2 cm liberi la fiecare capat.


Peste sunca, asezam un rand de mozarella. Condimentam branza cu sare, piper si putin oregano uscat.


Cu ajutorul unei pensule, ungem cu ou 3 laturi ale aluatului, apoi incepem sa rulam, tot pe lungime, incepand cu latura pe care nu am uns-o cu ou.


Dupa ce am rulat o parte, o asezam rulata ca un melc, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Procedam la fel cu celelalte 3 foi, rulandu-le in continuare pe langa melcul format.


Cu restul de ou, ungem placinta pe deasupra si presaram seminte dupa preferinta fiecaruia - eu am pus sare mare deasupra.


Dam placinta la cuptor la 180 de grade C, ptr circa 40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.


Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

peste feliile de mozarella mai puteti aseza rosii cherry taiate in doua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta-melc cu sunca si mozarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

kytz 1

15.02.2017, 18:45

Delicios "melc"!

Valclaudia 1

24.03.2017, 20:12

Nota zece!

Ancutsa 1

16.08.2017, 16:45

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cordon bleu