Placinte (2)

de Lau in Dulciuri, 8 Sep 2011 | 3124 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 200 ml smantana
  • 160 ml apa calduta
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 1/2 lingura sare
  • 100 g zahar
  • 3 zahar vanilat
  • 1 ou
  • dulceata de nectarine
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte (2):

Se cerne faina intr-un lighean, se amesteca cu zaharul, sare, zaharul vanilat-se face gaura in mijloc. Se adauga drojdia, putina apa calduta, se amesteca si se acopera, apoi se lasa 15 minute la dospit


Incepem sa framantam adaugand treptat smantana si apa. Dupa ce am terminat de framantat acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca 1 ora


Luam aluatul si pe masa infainata mai framantam putin cu mana. Intindem o foaie de cca 1 cm gosime, taiem patratele si in mijloc adaugam cate o lingura de dulceata, le unim colturile. Le asezam in tava unsa.


Procedam asa pana terminam.


Le ungem cu galbenusul de ou batut bine cu laptele. Le dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc deasupra. Cand le scoatem le ungem cu putina apa amestecata cu zahar si esenta de rom. Le pudram cu zahar pudra

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

horia 1

11.09.2011, 17:04

felicitari !

Lau 1

11.09.2011, 22:15

horia multumesc

yone2 1

02.03.2013, 13:45

foarte bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Placinta rulata cu mere