Cozonac cu nuca si cu rahat

de Sim0na in Dulciuri, 16 Feb 2012 | 1858 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina Baneasa 000
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 250 g zahar 
  • 150-200 g ulei pentru framantat
  • 0,5 l lapte dulce
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare 
  • coaja de lamaie rasa
  • Ingredinte pentru umplutura:
  • zahar, cacao, nuca tocata
  • cacao, rahat diverse arome
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si cu rahat:

Am incalzit laptele cu zaharul, sarea si lamaia. Am lasat sa se raceasca putin. Drojdia am pus-o in putin lapte caldut. Am pus faina intr-un castron mare, am adaugat laptele caldut (NU fierbinte), am amestecat putin, apoi am adaugat ouale si drojdia diluata in lapte. Am framantat bine, adaugand treptat uleiul caldut. Am framantat bine, apoi am lasat sa creasca cca 1 ora, in loc caldut, acoperind vasul.



Am impartit aluatul in doua: Prima bila am impartit-o iar in doua, am intins doua foi pe care am presarat prima umplutura : zahar, nuca, cacao. Am impletit cele doua suluri.


A doua bila, am impartit-o tot in doua si am umplut cele doua foi cu cacao si rahat tocat marunt. Am impletit cele doua suluri.


Am pus cozonacii formati in tavi si am lasat la crescut (aici am gresit... n-am mai avut rabdare sa-i las sa creasca 30-40 min, ci am lasat cca 15 min).



Am copt cozonacii la foc mic cca 1 ora. Cand au fost aproape gata am uns cozonacii cu un amestec de miere si esenta de vanilie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Adinuta 1

18.02.2012, 11:57

super bun!!

Bya Ralu 1

19.02.2012, 11:17

foarte fain

Sim0na 1

20.02.2012, 09:15

Multumesc! Pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu rahat si Finetti