Placinte cu branza

de gaby_gabytza in Dulciuri, 25 Ian 2013 | 3514 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 2 linguri untura
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 ml sana
  • umplutura
  • 300 g branza de vaci proaspata
  • 200 g crema de branza
  • 2-3 oua
  • 200 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura gris sau faina
  • uns
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri lapte
  • zeama de lamaie sau esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza:

Amestecam faina cu sarea, zaharul vanilat, zaharul si facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta. Adaugam untura, ouale batute si iaurtul. Incepem sa framantam o coca elastica si nelipicioasa.Daca este nevoie se mai adauga apa calduta. Acoperim vasul si lasam la dospit cca 1 ora pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: branza de vaci, crema de branza o amestecam cu zaharul si lasam cca 5 minute asa. Adaugam ouale batute, zeama si coaja de la lamaie, faina si amestecam. Dam la frigider pana creste aluatul.

Pe masa infainata intindem o foaie si taiem patratele si adaugam cate o lingura de branza (eu am adaugat la cateva placinte si visine din compot scurse bine si date prin faina). Impaturim ca un plic si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, repetam pana terminam.

Uns: galbenusurile le amestecam cu laptele si zeama de lamaie. Si ungem placintele dam la cuptor pana se rumenesc. Iar dupa ce s-au racit le pudram cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pancakes cu merisoare si zmeura (din oua de casa)