Placinte cu branza si loboda

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 27 Feb 2013 | 9474 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 700 gr faina
  • 100 ml lapte caldut
  • 150 ml ulei
  • 300 gr iaurt sau lapte batut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • un cub mic de drojdie
  • pt umplutura:
  • 2 legaturi mari de loboda(eu am avut la congelator)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 oua
  • 300-400 gr branza(capra, oaie, vaca)
  • o legatura ceapa verde
  • o legatura marar
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • pt decor:
  • un ou
  • seminte de susan si in
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza si loboda:

Facem un aluat dospit din toate ingredientele de mai sus (eu l-am facut la masina de paine) in urmatoarea ordine: iaurt, lapte, ulei, sare, zahar, faina, deasupra drojdia maruntita. Dam la programul de aluat de paine, eu nu am lasat sa creasca in masina, l-am scos si l-am pus in castron la loc caldut sa creasca.


Intre timp pregatim umplutura: spalam ceapa si o taiem feliute, punem o tigaie pe foc cu uleiul, punem ceapa taiata si usturoiul, lasam sa se inmoaie, adaugam loboda (eu am pus si putin spanac de la congelator, daca aveti suficienta loboda nu puneti), sare, piper dupa gust. Lasam sa se caleasca si sa scada apa care o lasa.


Radem branza in castron, adaugam 2 oua, marar taiat marunt (la magazinul din cartier nu am gasit si am pus uscat) si compozitia putin racita de loboda. Amestecam bine sa se incorporeze toate ingredientele.


Cind aluatul este gata il rasturnam pe masa, ungem masa cu putin ulei, ca sa nu se lipeasca aluatul si sa ne fie mai usor de lucrat cu el, luam cite o bucatica din aluat si cu sucitorul facem un triunghi din aluat. Punem la baza aluatului o lingura de compozitie si adunam aluatul in forma de triunghi, vezi imaginile.


Le punem in tava, in care am pus hirtie de copt, lasam sa mai creasca aprope o ora, le ungem cu ou batut, iar deasupra am presarat seminte de susan si in. Se dau la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute.


Sunt minunate servite alaturi de iaurt la micul dejun sau cina. Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

aluatul pt aceste placinte este un aluat cu care se lucreaza fff usor

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si loboda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Bya Ralu 1

27.02.2013, 16:51

ce faine ti-au iesit

simona72 1

27.02.2013, 18:10

multumesc pt aprecieri, dar nu sunt grele de facut...

Lau 1

27.02.2013, 18:45

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Baniţa bulgaresca