Turtite chinezesti cu ceapa verde

de AndreeaJ in Aperitive / Garnituri, 1 Sep 2011 | 7409 vizualizari

 

Aceste turtite chinezesti fac parte din categoria "dim sum" a mancarurilor chinezesti. Ele se prepara dimineata si se consuma neaparat calde, alaturi de sos de soia.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina de grau
  • 120 g apa clocotita
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 3 linguri ulei vegetal pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite chinezesti cu ceapa verde:

Intr-un castron amestecam faina cu sarea, adaugam putin cate putin apa (s-ar putea sa nu fie nevoie de toata apa, depinde de tipul de faina), amestecam cu grija cu lingura sau cu o spatula, pana obtinem o biluta de aluat moale.


O lasam deoparte, acoperita cu un prosop pentru 15 minute. Dupa aceea modelam din ea un sul cam de 12 centimetri lungime


Taiem sulul de aluat in parti egale. Vom obtine 6 bucatele de aluat pe care le vom transforma in mingiute.


Luam o mingiuta de aluat si o indindem cu sucitorul intr-o foaie foarte subtire. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie ungem suprafata foii cu ulei de susan.


Taiem ceapa verde in bucati si presaram peste foaia de aluat.


Rulam foaia de aluat intocmai ca pe o clatita, obtinem un rulou. Rulam bucata de aluat, dandu-i o forma de melc, iar peste melcul format trecem usor sucitorul, astfel incat sa obtinem o turtita cam cat palma noastra. Prajim in uleiul incins turtitele pana acestea se rumenesc, dupa care le scoatem pe servetele de bucatarie. Le servim cat sunt calde alaturi de un sos dulce sau picant. Sunt delicioase!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite chinezesti cu ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Krystyan Trendy 1

24.10.2013, 13:31

Panacris 1

27.03.2014, 07:42

noiinbucatarie 1

30.12.2016, 00:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Covridog pentru mic dejun