Turtite chinezesti cu ceapa verde

de AndreeaJ in Aperitive / Garnituri, 1 Sep 2011 | 11706 vizualizari

 

Aceste turtite chinezesti fac parte din categoria "dim sum" a mancarurilor chinezesti. Ele se prepara dimineata si se consuma neaparat calde, alaturi de sos de soia.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina de grau
  • 120 g apa clocotita
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 3 linguri ulei vegetal pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite chinezesti cu ceapa verde:

Intr-un castron amestecam faina cu sarea, adaugam putin cate putin apa (s-ar putea sa nu fie nevoie de toata apa, depinde de tipul de faina), amestecam cu grija cu lingura sau cu o spatula, pana obtinem o biluta de aluat moale.

O lasam deoparte, acoperita cu un prosop pentru 15 minute. Dupa aceea modelam din ea un sul cam de 12 centimetri lungime

Taiem sulul de aluat in parti egale. Vom obtine 6 bucatele de aluat pe care le vom transforma in mingiute.

Luam o mingiuta de aluat si o indindem cu sucitorul intr-o foaie foarte subtire. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie ungem suprafata foii cu ulei de susan.

Taiem ceapa verde in bucati si presaram peste foaia de aluat.

Rulam foaia de aluat intocmai ca pe o clatita, obtinem un rulou.  Rulam bucata de aluat, dandu-i o forma de melc, iar peste melcul format trecem usor sucitorul, astfel incat sa obtinem o turtita cam cat palma noastra.  Prajim in uleiul incins turtitele pana acestea se rumenesc, dupa care le scoatem pe servetele de bucatarie. Le servim cat sunt calde alaturi de un sos dulce sau picant. Sunt delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite chinezesti cu ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bruschette cu rosii si busuioc