Placinte cu budinca de vanilie

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 17 Mar 2011 | 6490 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 550 g faina
  • 100 g untura(aprox.3 linguri)
  • 30 g drojdie proaspata
  • Coaja rasa de lamiae
  •  Umplutura:
  • 1 plic budinca vanilie
  • 350 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta vanilie
  •  Pentru uns
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingura untura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu budinca de vanilie:

Budinca:

Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic si se lasa la racit.

Aluat:

Intr-un castron se pun 3-4 linguri de lapte caldut,1 lingura zahar si drojdia sfaramata;se amesteca si se lasa 15 minute sa dospeasca.

Intr-un vas incapator se amesteca zaharul cu ouale,apoi se adauga untura,laptele caldut si maiaua;se omogenizeaza.Se adauga treptat faina pana obtinem un aluat nelipicios.Se lasa intr-un loc cald,aprox 1 ora,pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se imparte in 17-18 bucati.Masa se unge cu grasime si se intind dreptunghiuri,care se ung cu untura moale,apoi se pune cate 1 lingura de budinca.Se ruleaza si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.Se lasa 15 minute la dospit,apoi se baga in cuptorul preincalzit,la foc mediu,pentru aproximativ 45 minute.Cu 15 minute inainte de a scoate placintelele,se ung cu galbenus de ou desfacut cu 1 lingura de lapte.

Se servesc simple sau pudrate cu zahar.

ATENTIE :Nu mariti temperatura decat in primele 15 minute,apoi lasati la o temperatura medie.Eu m-am grabit si am marit temperatura si s-au ars putin ;a fost greu sa dau coaja jos pentru ca sunt foarte pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere