Placinte cu loboda la cuptor

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 17 Iul 2015 | 3928 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 700gr faina alba proaspat cernuta
  • cca 200 gr. fulgi de ovaz
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 500 ml apa calduta
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita zahar tos
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • cca 500 gr. frunze de loboda (verde si rosie in amestec) calite in 3-4 linguri ulei, condimentate cu sare si piper dupa gust
  • 5 linguri rase amestec de fibre din comert
  • 1 ou
  • seminte de susan alb si negru
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu loboda la cuptor:

Pentru inceput pregatim umplutura de loiboda,dupa cum urmeaza:

-spalam frunzele de loboda in mai multe ape, apoi le taiem fasii;

-Punem intr-o cratita 3-4 linguri de ulei, adaugam frunzele de loboda taiate si presaram gupa gust sare si piper;

-lasam la foc mic loiboda pana scade toata apa lasata si loboda incepe sa se prajeasca in ulei;

-tragem deoparte umplutura si o lasam la racit.

Aluatul:

-drojdia se amesteca intr-un bol incapator cu sarea si zaharul pana devine lichida;

-adaugam apa calduta peste drogdie, apoi fulii de ovaz;

-amestecam. Punem faina pe rand, framantam si din cand in cand picuram ulei sa se desprinda aluatul de pe maini;

-acoperim aluatul cu un servet curat de bucatarie si il lasam la dospit pana isi tripleaza volumul. La mine a durat mai bine de o ora.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Impartim aluatul in 5 bucati aproximativ egale.

Fiecare bucata se intinde pe masa de lucru infainata, in mijloc presaram amestec de fibre (pentru a absorbi lichidul pe care-l lasa loboda in timpul coacerii), apoi taiem marginile cu pintenul, sub forma de petale.

Fiecare petala se suprapune peste amestecul de loboda, vezi foto.

Asezam placintele in tava tapetata cu hartie de copt, apoi le ungem cu ou batut.

Presaram seminte de susan alb si negru,dupa care dam tava la cuptor pentru cel putin 30 minute, pana se rumenesc placintele frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu loboda la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Cris2711 1

17.07.2015, 23:21

numai papa bun ne dai

mirela0911 1

18.07.2015, 09:10

Or fi tare bune!

Panacris 1

18.07.2015, 12:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci in sos de rosii - Simplu si rapid

de laura_n 7

ieri la 14:48

Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa

pe 16.07 la 18:12

Șnițel crocant în crustă de semințe cu sos de ciuperci – Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 16.07 la 09:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de pateuri cu branza