Placinte cu loboda la cuptor

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 17 Iul 2015 | 973 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 700gr faina alba proaspat cernuta
  • cca 200 gr. fulgi de ovaz
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 500 ml apa calduta
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita zahar tos
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • cca 500 gr. frunze de loboda (verde si rosie in amestec) calite in 3-4 linguri ulei, condimentate cu sare si piper dupa gust
  • 5 linguri rase amestec de fibre din comert
  • 1 ou
  • seminte de susan alb si negru
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu loboda la cuptor:

Pentru inceput pregatim umplutura de loiboda,dupa cum urmeaza:


-spalam frunzele de loboda in mai multe ape, apoi le taiem fasii;


-Punem intr-o cratita 3-4 linguri de ulei, adaugam frunzele de loboda taiate si presaram gupa gust sare si piper;


-lasam la foc mic loiboda pana scade toata apa lasata si loboda incepe sa se prajeasca in ulei;


-tragem deoparte umplutura si o lasam la racit.


Aluatul:


-drojdia se amesteca intr-un bol incapator cu sarea si zaharul pana devine lichida;


-adaugam apa calduta peste drogdie, apoi fulii de ovaz;


-amestecam. Punem faina pe rand, framantam si din cand in cand picuram ulei sa se desprinda aluatul de pe maini;


-acoperim aluatul cu un servet curat de bucatarie si il lasam la dospit pana isi tripleaza volumul. La mine a durat mai bine de o ora.


Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Impartim aluatul in 5 bucati aproximativ egale.


Fiecare bucata se intinde pe masa de lucru infainata, in mijloc presaram amestec de fibre (pentru a absorbi lichidul pe care-l lasa loboda in timpul coacerii), apoi taiem marginile cu pintenul, sub forma de petale.


Fiecare petala se suprapune peste amestecul de loboda, vezi foto.


Asezam placintele in tava tapetata cu hartie de copt, apoi le ungem cu ou batut.


Presaram seminte de susan alb si negru,dupa care dam tava la cuptor pentru cel putin 30 minute, pana se rumenesc placintele frumos.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu loboda la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Cris2711 1

17.07.2015, 23:21

numai papa bun ne dai

mirela0911 1

18.07.2015, 09:10

Or fi tare bune!

Panacris 1

18.07.2015, 12:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Plăcintele crețe ale bunicii